Административния съд във Варна обяви за решаване делото за добива на природен газ в Добричко


Съдебно заседание по делото за добив на природен газ в Добричко се проведе днес, съобщиха от пресцентъра на Административен съд - Варна. Делото е образувано през 2018 год. по жалба на „Русгеоком“ ЕАД – гр. София срещу Решение на Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобряване на осъществяването на инвестиционно предложение за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич. 

В началото на съдебното заседание съдът е приел, изискани от Министерство на енергетиката писмени доказателства. След това е изслушано вещото лице по назначената здравно-екологична експертиза. В продължение на близо 5 часа, вещото лице д-р Д. Т. отговаря на въпросите на страните и съдията-докладчик по делото. След изчерпване на въпросите експертизата е приета. До днешното съдебно заседание, по искане на страните, съдът изслуша и прие екологична и комплексна съдебно-техническа експертиза, както и тройна съдебно-екологична експертиза. Д-р Д.Т. представи заключението по назначената съдебна здравно-екологична експертиза, след се запозна с резултатите на всички приети съдебни експертизи по хода на делото. 

Съдът даде едномесечен срок на страните за писмени становища и 1 седмица допълнително за отговори по становищата. Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в разумен срок, след представяне на становищата. Поради продължителността на съдебното заседание, протоколът ще бъде на разположение на страните в седемдневен срок от датата на заседанието. Поради високия обществен интерес към делото, с разпореждане на председателя на съда – съдия Елена Янакиева, на заинтересовани граждани и на това съдебно заседание беше дадена възможност да наблюдават паралелно заседанието по делото на живо излъчване с картина и звук в зала №3 в съда.

Нови правила: Ваксинация и отрицателен PCR спасяват ваканциите в Гърция

Предишна новина

6 м. затвор условно за шофьор, убил човек в катастрофа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.