Администрацията на Тръмп съди бившия съветник по национална сигурност


Американското министерство на правосъдието подаде иск срещу бившия съветник на президента Доналд Тръмп по национална сигурност - Джон Болтън, в опит да спре излизането на книгата, чийто автор е Болтън.

В документа се посочва, че мемоарите, озаглавени "Стаята, в която това се случи", съдържат "класифицирана информация". Това се случи ден, след като Тръмп каза, че Болтън може да има "криминални проблеми" и добави, че смята всеки разговор с него, в ролята му на държавен глава за поверителен.

От известна неправителствена организация обаче заявиха, че всеки опит на администрацията да спре книгата на Болтън, е обречен на провал. Адвокатът на бившия съветник по национална сигурност коментира, че ще се запознае с обвиненията и ще реагира в законово установения срок.

Книгата на Джон Болтън трябва да излезе на пазара на 23 юни. Запознати с ръкописа казват, че той съдържа твърдения, които биха могли да навредят на Тръмп, включително и информация за натиск върху Украйна за започване на разследване срещу сина на Джо Байдън - кандидата на демократите за президент на САЩ.

Баща стреля по бивш затворник, притеснявал дъщеря му

Предишна новина

МВР и НАП душат 32 хил. банкови сейфа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.