95 души със жалби до прокуратурата заради Дупнишката популярна каса


Продължава да нараства броят на жалбите от вложители в дупнишката Популярна каса. Сумите, които са вложили в касата клиентите, са различни - те са от три до 300 хиляди лева, посочиха от прокуратурата.

Първата жалба е подадена на 11 април. Досега броят на оплакванията е 95. Вложителите твърдят, че са изтекли договорите им за срочна вноска в Кредитно-спестовната кооперация, но въпреки, че срокът за изпълнение на искането е приключил, те не получили сумите, които внесли.

Жалбоподателите се оплаквали още, че офисът на Кредитно-спестовната кооперация в Дупница е затворен, а телефонът за контакт е изключен.

На 1 юни беше разпоредена допълнителна проверка на прокуратурата, която трябва да приключи до дни.

На 8 юли в късния следобед материалите са постъпили в прокуратурата в Дупница. В понеделник те са били предоставени на наблюдаващия прокурор, който предстои да се произнесе за евентуалното наличие на извършено престъпление от общ характер, каза говорителят на прокуратурата Емил Павлов.

В последните дни хора, загубили спестявания разказаха, че са били подмамени от лисоките лихви - 14%, някои дори18%. Вижте още във видеото:

Болести мъчат обвинени за трафик на 14 т хашиш

Предишна новина

Речта на омразата е достигнала рекордни нива в България

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.