Прокурори призоваха правителството за национална дарителска кампания заради коронавируса

Прокурори призоваха правителството за национална дарителска кампания заради коронавируса

Асоциацията на прокурорите в България призова правителството да създаде национална кампания за дарения във връзка с разпространяващата се пандемия от коронавирус у нас.

С писмо, адресирано до Министерския съвет, обвинителите предлагат да бъдат изградени единен национален дарителски телефонен номер, на който всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума чрез изпращане на SMS; единна национална банкова сметка; удобна, гъвкава и модерна онлайн платформа за безкасови картови дарения; национална рекламна кампания за популяризиране на инициативата в централните и местни електронни и печатни медии.

"Да бъдем заедно и единни, без оглед на професия, пол, възраст, принадлежност и убеждения! Да покажем, че сме достойни за предците ни, които с всеотдайността, кръвта и труда си са отвоювали,  изградили и запазили България през вековете. Това е каузата и борбата на нашето поколение!", призовават от Асоциацията.

Ето и пълния текст на писмото на съсловната организация на прокурорите:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ И ПРИЯТЕЛИ,  

В тази толкова трудна за цялото човечество и за всеки един от нас обстановка, се обръщаме към всички български граждани, юридически лица и институции, с призив да бъдат съпричастни, обединени и солидарни.

Нека всеки един от нас, съобразно своите желание и възможности, да даде своя принос в името на каузата на общата борба срещу разпространението на коронавируса в страната ни. Лекарите, медицинските сестри, санитарите и цялата здравна система са на първата линия и имат нужда от адекватни условия, апаратура, медикаменти, консумативи и защитни средства. Да ги подкрепим, за да могат да спечелят битката заради всички нас, за да не позволят да бъдат загубени безценни човешки животи- животите на нашите познати, приятели, родители и съграждани!

Предлагаме на Министерския съвет на Република България да бъде организирана единна национална кампания, която да канализира, обедини и улесни усилията на всички желаещи да направят дарения, чрез създаването на:

- единен национален дарителски телефонен номер, на който всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума чрез изпращане на  SMS;

-единна национална банкова сметка;

- удобна, гъвкава и модерна он- лайн платформа за безкасови картови дарения;

- национална рекламна кампания за популяризиране на инициативата в централните и местни електронни и печатни медии.

 Нека бъде създаден ефикасен механизъм за прозрачност и обществен контрол, като събраните средства да бъдат ежедневно отчитани и по бърз и справедлив начин да бъдат насочвани за подпомагане на най- невралгичните и нуждаещи се болнични заведения на територията на цялата страна.

Да бъдем заедно и единни, без оглед на професия, пол, възраст, принадлежност и убеждения! Да покажем, че сме достойни за предците ни, които с всеотдайността, кръвта и труда си са отвоювали,  изградили и запазили България през вековете. Това е каузата и борбата на нашето поколение!

"Който спаси един човешки живот, спасява целия свят!"

Бъдете здрави!!! 

Огромното несъответствие между теория и практика пречи най-много на бъдещите юристи

Предишна новина

Ще съдят за тероризъм американците, които заразяват с COVID-19

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 16
  Хахаа | нерегистриран
  3
  -1

  Дайте да дадем, а? Другари, сите хзаедно носите #радост.

 2. 15
  RRR | нерегистриран
  1
  -1

  Гузен негонен бяга, Сите.

 3. 14
  XXL | нерегистриран
  6
  0
  До коментар #13 от "RRR | нерегистриран":
  Верно било, че има доста маргинали и ограничени ментално, батката май веднъж да е прав.  Може и да е верно, но ти си от тяхното котило.

 4. 13
  RRR | нерегистриран
  0
  -6

  Верно било, че има доста маргинали и ограничени ментално, батката май веднъж да е прав.

 5. 12
  .... | нерегистриран
  10
  -1

  Не че нещо,ама ме интересува зам.председателката на тази асоциацийка дарила ли е ЛИЧНИ средства,повтарям ЛИЧНИ,а не от СБКО!

  Понеже госпожата си бие в гърдите колко е умна и работлива,колко голяма шефка стана в Апелативната спициализирана.Нека проверим след като тя отправя такъв апел,дали тя е дарила една стотинка ЛИЧНИ средства....

 6. 11
  ! | нерегистриран
  8
  -9

  Редно е сусидията за съдебната система да бъде редуцирана наполовина.

  700 000 000 , ако се секвестират половината пари, правителството ще може да ги насочи за по-належащи зцели. Дори и при двойна редукция на заплатите в съдебнатат система, пак доходите ще са невероятни.

  За сравнение-в момента продавачка в магазин поручава около 800 лв чисто, при огромен риск.

 7. 10
  777 | нерегистриран
  9
  -3

  Като чета, някой си търси оправдание, други злобеят-дребни душици. Нищо страшно не е станало, но може да стане. Нека трите съсловни организации да се съберат и да предложат на ВСС следващата заплата да бъде намалена с 20% и да се помогне, където трябва. Има нужда от помощ. Нека да сме човеци!Всичко ще отмине и ще се забрави!

 8. 9
  съвет:връщайте парите за дрехи . с лихвите! | нерегистриран
  9
  -10

  Съдебната система да върне с лихвите парите за дрехи, и веднага ще се осигурят 40 млн лв крайно необходими прави по сметката.

  Изплащането на тези пари сега беше цинизъм, грозно, и гнусно, и тези пари е редно да се върнат. Още повече,че магазините са затворени, и да искате, не можете да си купите дрехи.  2640 лв по 15 000 инсталирани са 40 000 000 лв. Държавата може да използва тези пари да се бори със заразата, а не да ви помага да сте с фешън дрешки.

 9. 7
  88 | нерегистриран
  24
  -1

  Така, има държава, която събира пари от данъци. От тези данъци тя урежда обществения живот, вкл. и здравеопазването. Но това не пречи хората постоянно да събират пари за нуждаещи се болни. В това време "държавата" създава луксозни условия за избрани индивиди, да си разпределят събрания обществен ресур.

  От апела на тези прокурори може да се направи единствен извод, че държавата я няма и в срочен порядък трябва хората да се самоорганизират, но те са толкова..., затова трябва държавата да ги организира в една такава "доброволна" дейност. Освен, че е оксиморон, това е и висша форма на цинизъм!!!

 10. 6
  Призив | нерегистриран
  20
  -3

  Аз пък призовавам прокуратурата да провери къде отиват стотиците милиони държавни пари, с които се плаща за студен резерв и изгодни кредити от Българската банка за развитие. Тогава може би няма да се налага хората, които остават без работа да финансират дейности, които държавата трябва да обезпечава.

 11. 5
  Колегите | нерегистриран
  14
  -7

  Колегите нещо бъркат. Не може дарителството да е държавно регулирано и координирано. Дарението е сделка между дарителя и надарения. Държавата има други функции и нека си ги изпълнява. Май трябва да се припомни и че прокуратурата има строго регламентирани правомощия и нека да е така добра да не се разпростира извън тях.

 12. 4
  | нерегистриран
  12
  -5

  Що за държава сме, щом трябва прокурорите да дават акъл на управляващите как да осигурят възможност на хората да помогнат на нуждаещите се. Всеки ще дари, само трябва да му се даде шанс да го направи.

  Успех на инициативата и дано се вслушат в нея.

  И честито Благовещение!

 13. 3
  RRR | нерегистриран
  8
  -3

  Това вече е друго.Не като жалките напъни оня ден с платежно по сметка.

 14. 2
  бъззз | нерегистриран
  10
  -3

  Хората искат, ама правителството май не иска.

  Щото ще ги питат, колко са дали министрите, депутатите и другите бедняци.

 15. 1
  | нерегистриран
  11
  -5

  Браво!

  Хората искат да дарят бързо, лесно, целево и безопасно, а няма възможност за това. Не всеки има онлайн банкиране.

  "Капка по капка, вир става."!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.