НАП обясни във видео как да се попълват данъчните декларации

НАП обясни във видео как да се попълват данъчните декларации

12 000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за доходите в последните 24 часа, съобщиха от приходната агенция. Над 80% от всички формуляри са подадени в непроменен вид, като в останалите случаи са добавяни ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, като ползвателите споделят, че новата декларация е по-удобна за ползване и подаването й изисква значително по-кратко време.

Видео инструкция за ползване на новата данъчна декларация може да се види в YouTube канала на НАП на https://www.youtube.com/watch?v=qX8ePZs8To4.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) имат достъп до предварително попълнена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 г., като отстъпка от 5% от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения. 

От НАП съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите заради ситуацията, свързана с корона вируса,  като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса.

Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Без билети от шофьорите в градския транспорт на София

Предишна новина

Председателят на ВКС пак се захвана с атаките си към прокуратурата

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Страхувам ли ви аз съм баща | нерегистриран
    0
    0

    Няма смисъл онлайн аз Ще дойда на живо в райион централен с трите ми кашлящи деца и жена ми за да си попълним декларациите там лично докато децата поиграят в коридора вашите възрастни чичковци ще и лелки ще ни обяснят.Всеки лично трябва да си подава документите онлайн се губят и изчезват неща крадат се и хакват данни.Лично на терен очаквайте ме в Петък рано.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.