НСлС разследва авария в цех на Арсенал с трима ранени

НСлС разследва авария в цех на Арсенал с трима ранени

Производствена авария е станала в цех на оръжейния завод "Арсенал" в Мъглиж, предаде Dir.bg.

"Изпратен е екип на полицията на място, за да се установи какво е станало. От прокуратурата са поели изясняването на инцидента", обясниха пред медията от полицията в Стара Загора.

"Трима работници от Завод 4 на "Арсенал" - Казанлък, площадка "Мъглиж", са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад към завода. Пострадалите са без опасност за живота. Имат прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма на склада. Откарани са в Спешния център на Казанлък за оказване на помощ", съобщи Стойчо Крачолов, директор по специалните и административни въпроси на дружеството.

На мястото на инцидента оперативна група извършва оглед с цел да се изяснят причините за него. Аварията е станала около 9.15 ч. тази сутрин. Няма други разрушения и опасности за живота на останалите работници в Завод 4.

Екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) пътува към мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон. На мястото вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 г. шестима работници пострадаха при авария в цех 120 на завод 3.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на "Арсенал" загина, а друг с 10-годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на "Арсенал" през април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

"Арсенал" АД - Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

КПКОНПИ търси 12 499 244 лв. от четирима подсъдими

Предишна новина

НАП: Ограничете посещенията в агенцията, ползвайте електронните услуги

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.