Трима руснаци са обвинени за опита за отравянето на Емилиян Гебрев

Трима руснаци са обвинени за опита за отравянето на Емилиян Гебрев
Бизнесменът Емилиян Гебрев, снимка:в-к "Монитор"

Трима руснаци вече са обвиняеми за опита за умишлено отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му Христо Гебрев и В. Т. - директор "Производствена дейност" в ЕМКО ООД, съобщиха от държавното обвинение.

Руските граждани са с повдигнати обвинения за опит за предумишлено убийство. Според прокуратурата, в периода от 28 април 2015 г. до 04 май 2015 г., като съизвършители са направили опит умишлено да умъртвят пострадалите лица по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, като деянието е извършено чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер.

На 28 април 2015 г., след вечеря с бизнес партньори в ресторант на хотел в София и силно влошаване на здравословното му състояние, Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на ЕМКО ООД, е приет по спешност във ВМА. Животът му е спасен само благодарение на предприетите спешни действия от лекарските екипи. На 29 април 2015 г., със същите симптоми в болнично заведение е приет В. Т. На 04 май 2015 г., във ВМА е приет по спешност и синът на Емилиян Гебрев. И за тримата първоначалните съмнения са за инсулт, като след проведени изследвания и токсикологични анализи на кръвта, се провежда лечение на остро отравяне в резултат на фосфороорганични съединения.

Във връзка с повдигнатите обвинения СГП е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са обявени в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

Още по темата

Зрелищен арест на българин в Германия заради убийство на сънародник в Марбея

Предишна новина

Светкавично одобрение на пакета с реформи на Конституцията на Руската федерация

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    RRR | нерегистриран
    1
    0

    Мъка.Не знаем как и с какво, но знаем кой.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.