Обвиниха 34-годишен мъж за палежа в къщата на Ирен Савова

Обвиниха 34-годишен мъж за палежа в къщата на Ирен Савова
Къщата на адвокат Ирен Савова в град Ихтиман, където на 15 януари 2020 година беше извършен палеж

34-годишен мъж, който е задържан за палежа в къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман, вече е обвиняем. Това съобщи Наталия Николова, окръжен прокурор на София, като уточни, че мъжът е задържан за 72 часа, но Районната прокуратура в Ихтиман вече поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Събрани са доказателства за авторството и механизма на деянието. С постановление от днес е предявено обвинение на 34-годишен мъж от София за извършения палеж на имота на адвокат Савова. Прокуратурата счита, че са налице достатъчно доказателства за авторство на деянието, което е тежко умишлено и законодателят предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години", каза още окръжният прокурор Наталия Николова.

В хода на разследването са извършени множество следствени действия. 34-годишният мъж е с криминално досие, но не е осъждан.

"Мъжът е познат на МВР за хулиганство и кражба, но не е осъждан. Той е жител на София и до момента нямаме данни да има връзка с Ихтиман. След извършването на палежа е сформиран екип от служителите на ОД МВР – София и Ихтиман. Проверени са много автомобили, преминавали в часовия диапазон на палежа", съобщи Николай Спасов, директор на Областна дирекция на МВР – София.

Протичат процесуално – следствени действия и не е ясно дали и към момента извършителят е дал обяснения за това дали е имал поръчител или помагач. Работи се по различни версии за палежа, ще се провери и евентуална връзка между лицето и адвокат Ирен Савова, като до момента няма данни те да се познават.

Припомняме, че на 15 януари 2020 година около 03:20 ч. е получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на адвокат Ирен Савова на в Ихтиман. По думите й е имало поставено взривно устройство.

Това е пореден инцидент, в който името на Савова бива замесено. Неотдавна се твърдеше, че неизвестни са обикаляли около автомобила й, по-рано около кантората й бяха разлепени некролози на адвокатката, а през 2015 г. тя твърди, че е следена.

Българският генерален консул в Мюнхен стана обвиняем за престъпление по служба, докато е ръководил разузнаването у нас

Предишна новина

Символът на партията на Слави Трифонов препъна регистрацията й и пред ВКС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.