Заплатите на всички в съдебната система нарастват с 10%

Заплатите на всички в съдебната система нарастват с 10%

Заплатите на всички съдии, прокурори и следователи ще нараснат с 10%, считано от 1 януари 2020 година. Това става ясно от дневния ред на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) за заседанието, насрочено за идния четвъртък.

Със същия процент ще бъдат индексирани и възнагражденията на всички, заети в администрациите към органите на съдебната власт, Висшия съдебен съвет (ВСС), Националния институт по правосъдието (НИП), както и в Инспектората към кадровия орган, става ясно от точката в дневния ред на ВСС, която гласи: "Проект на решение за актуализиране на Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи на основание чл. 218, ал. 2 и ал. 3 от ЗСВ и Класификатор на длъжностите в администрацията на съдилищата на основание чл. 341, ал. 1 от ЗСВ, Класификатор на длъжностите в администрацията на ПРБ на основание чл. 341, ал. 1 от ЗСВ и Класификатор на длъжностите в администрацията на ВСС, НИП и Инспектората към ВСС на основание чл. 341, ал. 3 от ЗСВ, считано от 01.01.2020 г.‘‘

Индексирането на възнагражденията на всички в съдебната система бе планувано в бюджетната прогноза още през миналата година. Такова увеличение с 10% ВСС е заложило за магистратите и служебните служители на всеки 12 месеца до 2022 година. Индексиране на възнагражденията с други 10%, плюс по 100 лв. на ранг за магистратите вече бе реализирано от ВСС в началото на 2019 година.

Тъй като това е първото заседание на Пленума, след коледните и новогодишни празници, това е и първата реална възможност на кадровиците да гласуват предвиденото увеличение. Така новите, повишени възнаграждения съдиите, прокурорите, следователите и съдебните служители ще получат още с преводите си за февруари месец.

Няма радиоактивен или токсичен отпадък в контейнерите от Италия, намерени в Бургас

Предишна новина

Заради амфетамини екстрадират русенка във Финландия

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 16
  свидетел | нерегистриран
  6
  0

  да се чете заглавието:Заплатите на всички в съдебната система НЕ нарастват с 10% !!!

  Това се случи реално. И КОЙ НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА???

  ЕДНО ГОЛЯМО ТЕАТРО!!!

 2. 15
  свидетел | нерегистриран
  4
  0

  да се чете заглавието:Заплатите на всички в съдебната система НЕ нарастват с 10% !!!

  Това се случи реално. И КОЙ НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА???

  ЕДНО ГОЛЯМО ТЕАТРО!!!

 3. 13
  време е за съкращения! | нерегистриран
  17
  -30
  До коментар #11 от "нерегистриран | нерегистриран":
  С ПАРИТЕ ЗА РАНГОВЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМА ГИ И НИКОЙ СЕ НЕСЕЩА. 25 РАНГ Е ЧУДЕСНА СУМА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ. ТОВА Е СТРАХОТНИ ПАРИ СЕ ДАВАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ ОТКОГА ТРЯБВАШЕ ТЕЗИ РАНГОВЕ ДА СЕ КОРЕГИРАГ. ЗАТОВА В ТАЗИ СИСТЕМА ЧОВЕК ДА НЕ СТЪПВА ДА ИМ СЛУЖИ, ТА ДА ГИ ВИДИМ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ И ТЪПАНАРИ. НИКОЙ НИЩО НЕ СПОМЕНАВА ЗА РАНГОВЕТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. КАКВО ЛИ ЩЕ КАЖАТ. ТРАЯТ СИ И ТОВА Е. ВСЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. ЗА ТЕХНИТЕ РАНГОВЕ ИМАХА ДЕТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.  Никъде в частния сектор няма рангове. Получаваш заплатата, ако изобщо я платят, и нищо повече. Освен рангове няма 13-та заплата, няма и пари за дрехи.

  Крайно време е ранговете да бъдат спряни, и да се извършат МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ в съдебната система поради демографския срив. 15 000 инсталирани, при 6 млн население e прекалено

 4. 12
  | нерегистриран
  27
  -6
  До коментар #11 от "нерегистриран | нерегистриран":
  С ПАРИТЕ ЗА РАНГОВЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМА ГИ И НИКОЙ СЕ НЕСЕЩА. 25 РАНГ Е ЧУДЕСНА СУМА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ. ТОВА Е СТРАХОТНИ ПАРИ СЕ ДАВАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ ОТКОГА ТРЯБВАШЕ ТЕЗИ РАНГОВЕ ДА СЕ КОРЕГИРАГ. ЗАТОВА В ТАЗИ СИСТЕМА ЧОВЕК ДА НЕ СТЪПВА ДА ИМ СЛУЖИ, ТА ДА ГИ ВИДИМ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ И ТЪПАНАРИ. НИКОЙ НИЩО НЕ СПОМЕНАВА ЗА РАНГОВЕТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. КАКВО ЛИ ЩЕ КАЖАТ. ТРАЯТ СИ И ТОВА Е. ВСЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. ЗА ТЕХНИТЕ РАНГОВЕ ИМАХА ДЕТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.  Като гледам колко грамотно е написан коментара и 25 лева й е много на авторката. Това е показателно и за качеството на съдебните служители...

 5. 11
  нерегистриран | нерегистриран
  14
  -18

  С ПАРИТЕ ЗА РАНГОВЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМА ГИ И НИКОЙ СЕ НЕСЕЩА. 25 РАНГ Е ЧУДЕСНА СУМА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ. ТОВА Е СТРАХОТНИ ПАРИ СЕ ДАВАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ ОТКОГА ТРЯБВАШЕ ТЕЗИ РАНГОВЕ ДА СЕ КОРЕГИРАГ. ЗАТОВА В ТАЗИ СИСТЕМА ЧОВЕК ДА НЕ СТЪПВА ДА ИМ СЛУЖИ, ТА ДА ГИ ВИДИМ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ И ТЪПАНАРИ. НИКОЙ НИЩО НЕ СПОМЕНАВА ЗА РАНГОВЕТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. КАКВО ЛИ ЩЕ КАЖАТ. ТРАЯТ СИ И ТОВА Е. ВСЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. ЗА ТЕХНИТЕ РАНГОВЕ ИМАХА ДЕТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.

 6. 10
  нерегистриран | нерегистриран
  21
  -8

  ТЕ ТЕЗИ УВЕЛИЧЕНИЯ НИТО ЕДНА ГОДИНА НЕ МОЖАХА ДА ГИ ДАДАТ НАВРЕМЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ ВСЕ НЕ СА СКЛАСАЛИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОХАРЧАТ ТИЯ ОТ КОМИСИЯТА КОЛЕДНИТЕ ПАРИ ОЩЕ А НА ДРЕБНИТЕ ДУШИ НАЙ РАБОТЕЩИТЕ - СЛУЖИТЕЛИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ И ТЕ ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ ГИ ИЗЯДЕ И ЩЕ УСЕТЯТ УВЕЛИЧЕНИЕ АМА НЕ.ТОВА Е ТАМ СИ ПЪЛНЯТ ГУШКИТЕ ВСИЧКИ НА 8000ЛЕВА ЗАПЛАТА 10 ПРОЦЕНТА Е ОК, АМА НА 600 ЛЕВА ЗАПЛАТА НА СЛУЖИТЕЛ Е НИЩО НАЛИ. АКО ИСКАТЕ ИМ ГИ ДАЙТЕ И ПРЕЗ ЮЛИ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ. ЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ НАТУТКАТ ПО ЕДИН МЕСЕЦ ПОЧИВАТ. НЕЩАСТНИЦИ И ТЪПАНАРИ СА ВСИЧКИ ТИЯ ВЪВ ВСС.

 7. 9
  | нерегистриран
  11
  -3

  Та кое поред заседание на ВСС ще е това за 2020г.? Че не разбрах. Май от вчера поне 30 пъти това коментирате. Дълга почивка били направили, лек дневен ред за първото заседание, и какво ли още не. Ами вземете си и вие от оправен свят дълга почивка и..... да ви няма.

 8. 8
  | нерегистриран
  0
  -5

  http://legalworld.bg/76001.imame-bezsporni-dokazatelstva-po-kazusa-s-dabch.html 9. 7
  Подаръци ще има за всички от сърце, заплатите на всички | нерегистриран
  7
  -8

  С червените ботушки потропва дядо Мраз, дечица-веселушки, шейната спря пред нас. Припев: (х2) Подаръци ще има за всички от сърце, за Новата година да друснем ний хорце. Във коша погледнете - какво ли няма там, палячовци, мечета, маймунки, барабан. Припев: (х2) За Елка нося книга, за Спас акордеон. А Петльо кукурига: "Пък аз съм за Антон". 10. 6
  До кога | нерегистриран
  45
  -14

  До кога с проценти? Разликата между нивата се увеличава все повече! За най- работещите най- малко?! Къде са професионалните организации сега? Няма ли да излязат със становище?

 11. 5
  | нерегистриран
  13
  -5

  Директорката е на ракийка от обяд и на деджистив вечерта

 12. 4
  | нерегистриран
  32
  -6

  Увеличението в проценти е просто и се прави от мързеливи хора , защото за друг начин за увеличение трябва малко повече работа , а на Радкова директорката на бюджетната комисия не й се работи. Процентното увеличение е голям проблем и за пенсиите, но нали уж ние сме по умни, защо оставяме на едни пияни служители да ни определят как да ни се увеличават заплатите

 13. 3
  | нерегистриран
  29
  -13

  Пак ли процент, това е несправедливо за най работещите, защо не е с равна сума за всички

 14. 2
  Капушки | нерегистриран
  9
  -25

  Едни 90% с какво ги заслужиха?-) За вярна служба към тези които им ги снесоха.-) Гнили ябълки на корем в бг-то

 15. 1
  | нерегистриран
  31
  -10

  А с парите за рангове на служителите какво се случва?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.