Поощриха с по 1300 лв. петнадесет прокуратури и две следствия

Поощриха с по 1300 лв. петнадесет прокуратури и две следствия

Петнадесет прокуратури и две следствия получиха по 1300 лв. поощрения, реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по време на извънредно заседание във вторник.

Става дума за Апелативна прокуратура-Велико Търново, окръжните прокуратури в София, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Кърджали, Русе, районните прокуратури в Перник, Средец, Харманли, Поморие, Казанлък, Благоевград, Пещера, Кубрат, както и следствените отдели в Русе и Варна.

Поощрителните суми се отделят благодарение на икономии в резерва от 100 000 лв., с който двете колегии общо разполагаха за награди на магистратите през годината. Парите бяха разпределени по следния начин - 51 784 лв. за Съдийската колегия, а за Прокурорската - 48 216 лв.

Междувременно, на извънредното си заседание, с награда от 1000 лв. по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров се сдоби и заместникът му Мария Шишкова. Същият размер на паричните награди, като този на Шишкова, но и "личен почетен знак – златен, първа степен" получиха и Лиляна Кръстанова от Върховна административна прокуратура и Румен Колчев от Върховна касационна прокуратура.

Още по темата

Депутатите премахват доброволните продажби и между редовете отново ощетиха длъжниците*

Предишна новина

Доналд Тръмп официално обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 8
  | нерегистриран
  1
  -2

  Защои и Шишкова получи бонус?

 2. 7
  ???? | нерегистриран
  1
  0

  ????

 3. 6
  КАТО | нерегистриран
  10
  -3

  Ами трябва да се възнаграден трудовите колективи, които под строй се подписваха в подкрепа на Гешев. Нищо не е случайно...

 4. 5
  Джеймс Уорлик: | нерегистриран
  7
  -5

  има две две правни и правосъдни системи - една за богатите хора с власт, които остават над закона, и втора - за обикновените хора.

 5. 1
  RRR | нерегистриран
  19
  -2

  Ей за това на редовите им е през оня, какво правят ВСС, ВКП и сродните синекурна.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.