Шестима прокурори станаха върховни магистрати в приключил конкурс

Шестима прокурори станаха върховни магистрати в приключил конкурс

Шестима прокурори, които не бяха класирани за редовни места, обявени във вече приключил конкурс за Върховна административна прокуратура (ВАП) и Върховна касационна прокуратура (ВКП), все пак станаха върховни магистрати. Това стана ясно на заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Настоящият конкурс приключи окончателно с назначението на класираните кандидати през октомври т.г., но впоследствие в двете върховни прокуратури са се освободили места.

Според чл. 193, ал. 2 от ЗСВ в 9-месечен срок от приключването на даден конкурс и при наличието на освободени места в определен орган на съдебната власт, се назначават кандидатите, класирани под чертата.

В случая кадровиците назначиха във ВАП Ивайло Медаров от Софийската окръжна прокуратура (СОП), а във ВКП Паулина Недялкова, Бонка Великова и Галина Стоянова от Софийска апелативна прокуратура (САП), Светлана Фотева от Апелативната специализирана прокуратура и Димитрия Ганчева от ОП-Пазарджик.

Крайният 9-месечен срок изтича през лятото на идната година, като междувременно и други кандидати, останали под чертата, ще могат да заемат нови постове, ако се освободят допълнителни места във ВКП и ВАП.

Патриотите искат по-широк дебат върху Закона за социалните услуги

Предишна новина

Бюджетът за съдебната власт, предвиден от МФ, е напълно достатъчен

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    7
    -2

    Димитрия Ганчева?! Боже опази, че нали с протекцията на кмета стана прокурор!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.