Седем районни съдилища в страната остават без ръководители до края на ноември

Седем районни съдилища в страната остават без ръководители до края на ноември

Седем районни съдилища в страната остават без административни ръководители до края на ноември. Това стана ясно от дневния ред на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за вторник.

Става дума за районните съдилища в Исперих, Пирдоп, Варна, Стара Загора, Крумовград, Разград и Бяла. В шест от случаите се касае за изтичащ мандат на титулярния председател, а в един – за предсрочно освобождаване от длъжност.

Идната седмица Съдийската колегия на ВСС ще освободи предсрочно от длъжност председателя на Районния съд в Исперих Димитрина Купринджийска по нейна собствена молба и ще я преназначи като редови магистрат в съда. Така постът остава вакантен до избирането на нов титуляр.

В Районен съд – Пирдоп мандатът на председателя Симеон Гюров изтича на 13 ноември. Тъй като там правораздават още само двама съдии -  Цонка Миткова и Донка Паралеева – то се очаква изборът на и.ф. административен ръководител да е сред тях.

Мандатът на председателя на Районен съд- Варна Ерна Якова изтича на 19 ноември. Тя има трима заместници, които могат да застанат временно на поста й. Това са съдиите Георгиева Манасиева – Жекова, Силвия Обрешкова, Магдалена Давидова – Янева.

В Районен съд – Стара Загора мандатът на ръководителя Милена Колева изтича също на 19 ноември. Нейните заместници, един от които вероятно ще оглави временно съда, са Блага Бозова и Антония Тонева.

Районният съд в Крумовград пък остава без титулярен административен ръководител на 20 ноември. В целия съд има само двама съдии, които са председателят му – Марин Чорбаджийски и районният съдия Иван Йорданов, който се очаква да поеме поста до назначаването на нов ръководител.

Мандатът на ръководителя на Районен съд – Разград Маргарита Новакова приключва на 21 ноември. Ако заместникът й Константин Косев не може да поеме поста й, то кадровиците ще трябва да назначат един от останалите петима редови съдии там.

В Районния съд – Бяла мандатът на председателя Галена Чешмеджиева-Дякова е до 24 ноември. Тя няма заместници, но пък в съда работят още трима съдии - Пламен Дочев, Ивелина Бонева и Ъшъл Ириева

Предстои да станат ясни решенията на Съдийската колегия, както и да бъдат открити процедури за избор на нови председатели на седемте съдилища.

Паметник на културата е новият дом на Административния съд във Велико Търново

Предишна новина

Без тоги за адвокатите в съдебна зала

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.