Невена Зартова поема временното ръководство на СРП

Невена Зартова поема временното ръководство на СРП
Прокурор Невена Зартова, снимка: bTV

Прокурор Невена Зартова – настоящ заместник районен прокурор на София – поема временното ръководство на Софийската районна прокуратура.

Решението бе взето от Проркурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) в сряда, след като на 31 октомври Върховният административен съд (ВАС) допусна предварителното встъпване в длъжност на настоящия административен ръководител на обвинението Радослав Димов като апелативен прокурор на столицата.

Произнасянето на ВАС е в рамките на дело, заведено от опонента на Димов в процедурата за избор на ръководител на Апелативна прокуратура-София – Албена Вутова. Тя се яви два пъти като кандидат за втори мандат начело на обвнението, но първия път, когато бе и единствен кандидат, не събра необходимия брой гласове, а при втората процедура Радослав Димов бе предпочетен от Прокурорската колегия вместо нея.

Изборът на кадровиците бе атакуван от Вутова пред ВАС, вследствие на което на 9 октомври Прокурорската колегия поиска от съда да допусне предварителното встъпване на Димов в длъжност, докато тече производството. Кадровиците се мотивираха с това, че обвинението е с голям обем работа, висока натовареност и има спешна нужда от структуриране на управленския екип и програма, а върховните съдии възприеха това виждане.

Прокурор Невена Зартова има над 13 години юридически стаж в pрокуратурата. От 07 ноември 2005 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура, като от 24 юни 2014 г. и към момента заема длъжността "зам.-районен прокурор".

ВКС прави четвърти опит да избере членове на КАК

Предишна новина

Трансформация на съдийски щатове от страната в СРС предизвика спор във ВСС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.