Вземат българско бебе от родителите му в Англия

Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че в резултат сигурно ще изгуби културната си идентичност, реши английски съдия, пише издаваният в Брадфорд в. "Телеграф&Аргъс".
 
Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се съобщава, по искане на социални работници, които твърдят, че българските ѝ родители не могат да оказват сигурна грижа за нея.
 
Съдията заяви, че осиновяването "най-вероятно" ще доведе до загуба на идентичността на момичето като българско дете. Но тя добави, че няма реалистична перспектива бебето да бъде оставено на родителите и е решила, че единствено осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждае.
 
Сара Линч посочи в писменото си становище, че момичето на може да бъде идентифицирано в медиите, но в случая е въвлечен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.
 
Тя допълва, че момичето, което скоро ще навърши 1 година, трябва да бъде осиновени след анализ на доказателства от скорошно съдебно слушане в Лийдс.
 
Родителите искали да остане с тях и не се съгласили и "с намек" за осиновяване.
 
Но социалните работници заявяват, че бебето няма да е на сигурно място у дома, а подходящи за осиновяване роднини няма на разположение.
 
Случаят се следи от българското посолство в Лондон.
 
Съдията е уведомена, че момичето има брат, който живее с дядо си в България. 
 

Помощни комисии ще решават за бонусите на магистрати и служители в специализираните прокуратури

Предишна новина

Нова квотна политика сложи край на френската мечта за икономическите мигранти

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    0
    0

    Поредните мургави родни представители, най-вероятно...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.