The Legal 500 обедини адвокати и бизнес на международна конференция в София

The Legal 500 обедини адвокати и бизнес на международна конференция в София
Владимир Пенков, основател, председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ открива конференцията South East Europe Summit 2019  

Уникална по рода си международна правна конференция South East Europe Summit 2019 стартира в сряда в София. Събитието се организира от The Legal 500, международно призната организация за оценяване и класиране на правни кантори и адвокати от цял свят, както и от кантората "Пенков, Марков и партньори". Над 120 водещи фигури от международната правна сцена пристигнаха за събитието у нас.

Конференцията бе открита от Дейвид Гоулторп, управляващ директор на The Legal 500, Владимир Пенков, основател, председател и старши съдружник на адвокатско дружество "Пенков, Марков и партньори", и топ банкерът Левон Хампарцумян.

"За нас е огромна гордост, че за първи път такова значимо международно събитие като South East Europe Summit 2019 се фокусира върху страните от Югоизточна Европа, признавайки неограничените им възможности. Този успех бе постигнат вследствие на успешното икономическо развитие на региона, благодарение както на европейската помощ, така и на развитието на човешките ресурси и работната сила тук. Професията ни се променя с голяма скорост и за всички нас това е голямо предизвикателство. Фактът, че такава важна конференция се провежда именно в България, е едновременно голямо признание и предизвикателство за нас", сподели Владимир Пенков, основател, председател и старши съдружник на адвокатско дружество "Пенков, Марков и партньори".

"Изключително съм щастлив, че събитие от подобен мащаб се случва именно в България и че София все повече се утвърждава като пресечната точка в света за международни събития. Все по-осезаема е нуждата на бизнеса, както и на правната индустрия да бъдат подготвени за предизвикателствата, които предстоят, особено във връзка с личните данни", заяви Левон Хампарцумян непосредствено преди първия панел на конференцията.

Панелът предизвика огромен интерес и бе с фокус върху актуалната тема за предизвикателствата пред защитата на данните и киберсигурността. Той бе открит от Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни: "Киберсигурността не е само защита на лични данни и не засяга единствено институциите, тя е неразделна част от ежедневието на бизнеса, включително банков сектор, правна индустрия, здравеопазване, енергетика и т.н. Всички трябва да работим заедно, за да подобрим нивото на защита, защото това е една от най-големите ни слабости на европейско ниво", заяви Караджов.

Конференцията South East Europe Summit 2019 цели да представи предизвикателствата, пред които се изправя днешният бизнес, както и важната роля на правните звена във всяка една компания. Сред водещите теми, които бяха обсъдени от български и международни експерти в следващите панели на събитието, са мерките срещу изпирането на пари и финансовите злоупотреби, дигитализация, успешни мениджърски и бизнес практики и др. Особен акцент се постави върху ролята на новите технологии и как те променят адвокатската професия. В контекста на тази тема в един от панелите бе представен инструмент с изкуствен интелект за надлежна проверка.

В различните панели на South East Europe Summit 2019 се включихаи редица изпълнителни директори на водещи институции и компании, сред които представители на Българска народна банка, IBM, Rompetrol, Oracle, и др.

Илияна Целова оглави Районна прокуратура-Видин

Предишна новина

Цацаров, Гешев и началниците на специалните служби са на посещение в САЩ

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Мунчо | нерегистриран
    4
    -1

    Точно от такива прояви трябва да се пази адвокатурата. Понеже и без това е трън в очите на цацаратурата. На милиционерите, некадърниците и пуцаджиите. Понеже на криминалния и бизнес контингент не им трябва адвокатура, а прокуратура, която им адвокатска и ги пази.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.