Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Поведението на Лозан Панов е недопустимо
Представляващият ВСС Боян Магдалинчев, снимка:архив

"Поведението на г-н Панов е недопустимо. Не може ти да се правиш на морален съдник, а сякаш да си напълно откъснат от този орган и да говориш за него отстрани. Ти си част от този орган". Така представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев коментира преди заседанието на Съдийската колегия скандалното обръщение на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, в което той  заема отявлена позиция по висящия пред съда, който ръководи, процес за предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман.

В позицията си председателят на ВКС дава указание на колегите си Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" по случая и в прав текст им заявява и посоката, в която очаква да бъде решението им.

"Не е нормално да се коментира висящо дело. В момента, в който съдебния състав се е оттеглил и е обявил, че ще се произнесе в срок до 2 месеца, то никой няма право да коментира, още по-малко председател на ВКС, в чийто съд е и съдебният състав. Недопустимо е. Макар да е прикрито под формата на един общ принцип. Нали знаете – ние сме такива, но аз ще ви кажа, че аз имам предположението, че скоро ще излезе актът. Няма да е до 2 месеца и г-н Панов го знае това много добре. Не е случайно, че казва – вижте ние говорим от пиедестала на чистите", допълни Магдалинчев.

Той коментира и намеците на Панов, че между членовете на ВСС има "членове на бившата Държавна сигурност". "Ако има някой, който е член на Държавна сигурност нека го каже изрично и поименно и да се знае. А не да намеква нещо такова", каза представляващият ВСС.

На въпрос време ли е Лозан Панов да се оттеги от поста си заради отявлените си пристрастия към подсъдими и осъдени, Магдалинчев отговори: "Г-н Панов е време да реши да остане или да се оттегли, но поведението на един страничен наблюдател, какъвто той се явява в повечето случаи относно работата на повечето органи на съдебната власт, ми се струва малко неадекватно". 

По време на заседанието на Съдийската колегия Боян Магдалинчев засегна въпроса и пред колегите си и поиска от тях становище. "Не може непрекъснато да се хвърля упрек върху ВСС, че не защитава интересите на магистратите. Не може да се дава квалификация дали става дума за елементарен казус, това ще каже съдебния състав. Мисля, че г-на Панов трябваше да каже къде беше на 17 септември и 1 октомври, когато излезе решението на Апелативния съд. Когато се нажежи обстановката, като председателстващ Колегията, той трябваше да бъде тук", посочи Магдалинчев и пред кадровиците.

Севдалин Мавров също взе думата и заяви, че не може да даде становище, но се чувства обиден от изявите на председателя на ВКС."Изцяло не споделям изложението на председателя на ВКС. Не може един председател на ВКС да говори така. Отдавна искаме да назове с имена зависимости. За мен това е обидно, както е обидно и за състава, който ще разгледа случая", заяви Мавров.

Атанаска Дишева не изненада никого със защитната си реакция спрямо Панов. Тя дори нарече възмущението на Магдалинчев и Мавров от поведението на председателя на ВКС "другарски съд" и заяви, че не се чувства обидена от обръщението. "Не се чувствам обидена от това изявление. Ако г-н Мавров не се чувства зависим, не разбирам защо се обижда", заяви Дишева.

След това дебатът приключи, тъй като в дневния дед на кадровиците нямаше внесена точка по казуса – нито като редовна, нито като допълнителна. 

Още по темата

Великобритания спира свободното движение на граждани от ЕС през 2021 г.

Предишна новина

Справедливо ли е дело за тройно убийство да продължава 16 г. и убиецът да получи 16 г. затвор?*

Следваща новина

Коментари

42 Коментара

 1. 51
  ТОТЮ | нерегистриран
  2
  -4

  ПАНОВ ИСКАЛ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ОА НА ГЕШЕВ??!!! АМИ ТЕ СА В СЪДИЛИЩАТА С НОХД! ЗАЩО НЕ СИ ГИ ИСКА ОТ СВОИТЕ ХОРА И ДА ЧЕТЕ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО, ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР,В ДЕЛНИК И ПРАЗНИК??!!!НЕЧИСТОПЛЪТНО Е ТОВА ИСКАНЕ...АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА ПРБ НЯМА ДА МУ ПРАТЯ НИЩО. ДА СИ ГИ ТЪРСИ И ДА ЧЕТЕ...

 2. 49
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 48
  Копърков | нерегистриран
  5
  -7
  До коментар #42 от "До най-жалката от рибите | нерегистриран":
  Побе си смени стила на писане и изразните средства, троле ту лаещ, ту понамирисващ на риба (престояла)! Незавидното ниво на интелекта ти прави скучно да те подритва човек!!!

  Уф, извинявай, не се сетих, че говориш метафорично за полуадаша и за позицията му по случая "Полфрийман", достойна за практикуваща най-древната професия жрица. Та браво, доста смелост се иска, за да го направиш. Продължавай все така, мила. Вземай пример от бай Лозан...

 4. 47
  Копърков | нерегистриран
  6
  -7
  До коментар #44 от " | нерегистриран":
  Булонкооооо!

  До коментар [#42 #400481] от "До най-жалката от рибите":  Ей тоя тук явно иска да ти каже нещо:  Айде земайте се двете тролчета и бегайте некъде другаде. И не занимавайте с глупости останалите потребители, които обсъждат тук "изключителното становище на Лозан Панов за състоянието на държавата и съдебната система, във връзка със случая "Полфрийман", и неадекватните реакции на ВСС".

 5. 46
  до любопитка | нерегистриран
  5
  -6

  ДА. Но на нея й е позволено- тя е от "нашите", а и съпругът й е активист при Хр.Иванов!

 6. 45
  любопитка | нерегистриран
  7
  -8

  Атанаска Дишева е онази, която плащаше минимален наем за огромно ведомствено жилище, като крайно нуждаеща се, докато тя и мъжът й параруваха на воля имоти в провинцията, нали?

 7. 44
  | нерегистриран
  5
  -5

  Булонкооооо!

 8. 43
  Копърков | нерегистриран
  7
  -7
  До коментар #42 от "До най-жалката от рибите | нерегистриран":
  Побе си смени стила на писане и изразните средства, троле ту лаещ, ту понамирисващ на риба (престояла)! Незавидното ниво на интелекта ти прави скучно да те подритва човек!!!

  Какво лаене, какви риби, какви пет лева имаш пак в главата бе, моме?! Спри го най-накрая онова "белото". Ти видяла ли си изобщо каква е темата, по която дискутираме тук - "за изключителното становище на Лозан Панов за състоянието на държавата и съдебната система, във връзка със случая "Полфрийман", както и за неадекватните реакции на ВСС". И си пий хапчетата редовно, че очевидно те тресе яко критическата...

 9. 42
  До най-жалката от рибите | нерегистриран
  5
  -8

  Побе си смени стила на писане и изразните средства, троле ту лаещ, ту понамирисващ на риба (престояла)! Незавидното ниво на интелекта ти прави скучно да те подритва човек!!!

 10. 40
  Копърков | нерегистриран
  6
  -6
  До коментар #39 от " | нерегистриран":
  Не си сменяй името, булонкоооо! Нали „не на страха”, нали ССБ, БХК и АБ и т.н. Носи гордо кучешката си съдба на трол. Отива ти!!!

  Всъщност, беше установено с неопровержими доказателства и се уточни многократно, че бУлонката сте Вие, защото сте се пръкнала, докато майка Ви е заработвала френски франкове в Булонския лес преди мнооооого години. Така че, госпожо, малко по-сериозно, ако може. Все пак тук обсъждаме важна тема - за изключителното становище на Лозан Панов за състоянието на държавата и съдебната система, във връзка със случая "Полфрийман", както и за неадекватните реакции на ВСС. И се обръщайте към мен с подобаващо уважение, а именно - с "товарищ Копърков".

 11. 39
  | нерегистриран
  4
  -8

  Не си сменяй името, булонкоооо! Нали „не на страха”, нали ССБ, БХК и АБ и т.н. Носи гордо кучешката си съдба на трол. Отива ти!!!

 12. 37
  До бау бау | нерегистриран
  6
  -7

  Ако искаш да се застраховаш си купи кучешка храна, че криза иде и ще поскъпва!

 13. 35
  ********************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 34
  бау бау | нерегистриран
  14
  -8

  ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

  -само за тролове-

  Многуважеми 1-2 двама трола, които ме съпортвате в този "прекрасен" сайт "Псевдоюридически Свят",

  Тази вечер, докато отбелязвах полуосвобождаването на Полфрийман - това само аз, не и останалите, за пореден път се убедих, че няма друго животно, което да пие толкова много бира, колкото цацата, особено в комбинация с пържени картофки. Затова - в чест на този така малък морски герой, но за сметка на това много вкусен, когато е изпържен - топъл и с лимонов сок, както и в чест на нашия най-висш ръководител на единната и централизирана, най-ефективната и работеща, след тези на СССР, пардон - Русия, и на САЩ, прокуратура, взех единствено вярното и правилно решение да променя за пореден път името, с което пиша, във форума. Имам удоволствието да ви съобщя, че вече може да се обръщате радостно към мен и да ме приветствате, вместо с "бау бау" с товарищ Копърков. Аз съм толерантен човек, няма да се разсърдя да ми пишете - "Копърков пак се осра", или "Копърков е трол" и т. н., но за полуадаша не мога да ви гарантирам, така че това си е на ваш риск.

  Забавлявате ме много, палячовци, за което Ви благодаря. Искрено Ваш: бау бау - от тази вечер вече Копърков.

  П.С. Я да се застраховам срещу щети от модератора, като си копна поста... А да, записах си и поста, дето беше с интересното инфо за Магдалинчев, което досега не ми беше известно - поне в такива подробности, та някой ден и него ще го изкарам пак. И 10 пост гледам ми е изтрит. Там не помня какво бях писал, ама нещо ще да е било, като браво на Лозан и ВСС са страхливци.

 15. 33
  | нерегистриран
  16
  -13

  Не сте прави за бау бау колеги, той дори и трол не. Бау бау е френска булонка и скимти по всяка тема срещу шепа кучешка храна! Какво да се прави, душата му е такава!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.