Главният прокурор разпореди незабавна проверка за замърсяването на околната среда

Главният прокурор разпореди незабавна проверка за замърсяването на околната среда
Главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите незабавна проверка на екологичната сигурност на страната в "Топлофикация – Перник" АД, ТЕЦ " Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация – Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД.

Инспекцията е по повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества.  

Указано е извършване на проверка на място от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил установяване на издадените разрешителни за съхранение и горене и всички други необходими документи за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества, вида и количеството съхранявани и използване за горене отпадъци от всякакъв вид и съответствието им с документацията на дружествата, както и на замърсяване на околната среда включително и чрез измервания и проби на място, както и наличие в резултат на това на опасност за здравето на хората.

Цацаров е определил срок от 1 месец за изпълнение на възложената проверка.

Проект: Да обявяваме пред данъчните и получените дарения

Предишна новина

Журналисти влязоха в тогите на съдии, прокурори и адвокати в Районен съд-Пловдив

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.