Осъдиха условно касиерка в КАТ, давала регистрационни номера по избор

Осъдиха условно касиерка в КАТ, давала регистрационни номера по избор

Служителка на "Пътна полиция" – Благоевград е осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си. Това съобщиха от Окръжния съд в областния център.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР – Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР – Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева.

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Всички облаги, придобити от престъпната дейност, ще бъдат конфискувани

Предишна новина

Близо 12 хил. лв. наем платило през 2018 г. семейството на председателя на ВКС на фирмата на жена му за жилището, в което живеят

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.