Освободиха обвиняемите за погрома в столично заведение срещу 2000 лв. гаранция за всеки

Освободиха обвиняемите за погрома в столично заведение срещу 2000 лв. гаранция за всеки
Кадри от погрома в столичното заведение на 12 август

Двамата задържани за погрома в столично заведение излизат на свобода срещу 2000 лева гаранция за всеки. Това реши Софийският градски съд. И на Цветко Цветков, и на Сергей Димитров са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост.

Продължава издирването на останалата част от групата, заснета от охранителни камери как троши заведението. След залавянето им и на тях ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. Причината за погрома се оказа спор между съдружници, вероятно за около половин милион лева.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и отправиха заплахи към собственика. Записът от охранителните камери беше разпространен във "Фейсбук", припомня dir.bg.

От МВР обявиха, че са се самосезирали от записа в социалната мрежа, но не са получили официално сигнал за наказателната акция. В деня на погрома собственикът на заведението Емануил Лазаров каза пред медиите, че знае от кого е посланието, че се страхува за живота си и този на близките си.

Той обяви още, че е в процес на раздяла със съдружника си Красен Кръстев, с когото имат общ бизнес от 10 години. Съдружникът му дори бил кръстник на децата му. Лазаров се опасява, че се опитват да му откраднат бизнеса.

Откраднаха около 15 електронни тротитенетки за по-малко от 5 дни

Предишна новина

Ще улеснят ли режима за продължително пребиваване у нас на чужденци и семействата им?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.