И в Перник се подписват за доживотен затвор за убиеца на Кристин

И в Перник се подписват за доживотен затвор за убиеца на Кристин

Подписка с искане за доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин от село Сотиря тръгна и в Перник. Нейн инициатор е Надежда Димова, съобщиха регионални медии.

На две места в Перник има сложени формуляри за подписката – пред централната поща в Перник и в квартал Изток на пазара. "Не може за подобно престъпление да се лежи в затвора 30 години. Трябва да има доживотен затвор, без право на замяна", категорична е Димова.

Малката Кристин намери смъртта си по изключително брутален начин. Тя беше изнасилена и убита от Мартин Тодоров. Престъплението бе извършено на 15 август, като Мартин Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", но се намира в болницата. Предстои да бъде въведен в ареста, след като се подобри здравословното му състояние.

В Сливен буквално часове след престъплението тръгна подписка с искане убиецът да бъде наказан справедливо. За подписки информират и от други градове на страната.

Премиерът защити назначението на Пламен Георгиев за консул във Валенсия

Предишна новина

Ръководството на ДАНС подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.