Арестуваха мъж, надраскал некролог на магистрат във фоайето на Специализираната прокуратура

Арестуваха мъж, надраскал некролог на магистрат във фоайето на Специализираната прокуратура

49-годишен мъж е бил арестуван във фоайето на Специализираната прокуратура заради хулиганство. Задържаният М. Стефанов поругал некролог на починал магистрат, който бил поставен в съдебната сграда на ул. "Черковна" № 90. От държавното обвинение уточняват, че мъжът вече е привлечен към наказателна отговорност.

Миналия петък, в обедните часове М. Стефанов извършил непристойни действия и грубо нарушил обществения ред, като надраскал некролога на починал магистрат К. Задържаният написал обидни и нецензурни думи върху него, след което се опитал да го скъса, но бил спрян от служител на Главна дирекция "Охрана". Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност е по чл. 325, ал. 1 от НК.

Стефанов вече е бил осъждан, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок по негово предходно осъждане за хулиганство, съобщават от прокуратурата.

Заради високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Софийска районна прокуратура е поискала спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Още по темата

Петима от най-мащабната наркобанда в България остават в ареста

Предишна новина

Румяна Арнаудова: Да се даде право на становище за съкратена процедура на наблюдаващия прокурор

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 10
  дядо Илия | нерегистриран
  1
  -1

  Човекът е психично болен и отдавна трябваше да е под наблюдение и да се лекува (ако е възможно). Не му е за първи път.

 2. 9
  До 8 | нерегистриран
  4
  -2

  Явно, освен че не си добър юрист ( ако въобще си такъв), не можеш и да четеш!!! Хайде прочети пак мнение 7 и ще видиш от какво е изненадата - със сигурност не и за мярката!!!!

 3. 8
  до 7 | нерегистриран
  7
  -7

  Изненадания си само ти. Съдебната система е организирана група, при която съд и прокуратура действат "рамо до рамо"(цитат от думите на съдия при атестацията му), за сведение-дори сталиновия съветски съд е постановявал 7-10 процента оправдателни присъди, а в бг съда-оправдателните присъди са 1 процент. Ми направо при такова висшесъграсие на съда с прокуратурата да закрият съда, и да правораздават от прокуратурата.  Очевидно е ,че няма основание нито за наказателен процес, нито за такава мярка за неоткрлонение, нито за задържане за 72 часа. Точно заради това тази МН не е изненада, освен за теб.

  Правите ли разлика между неморални и престъпни деяния?

 4. 7
  До 6 | нерегистриран
  6
  -4

  Е, може пък и да си много умен, за всеобща изненада, но.....съдът вече му определи МН"Задържане под стража"!!!

  Нищо, че корифей като теб смяташе друго!

 5. 6
  що се излагате с подобна некомпетентност? | нерегистриран
  18
  -12

  Поведението на лицето е грозно и неморално, достойно за презрение, но не е престъпно, това не е хулиганство по дефиниция на престъплението хулиганство, изобщо не влизаме в дефиницията за престъпление. Ако утре се случи същото с некролог на обикновен човек без власт приживе, никога репресивния апарат няма да се задейства. Тук арести, досъдебни производства-ще кажете,че това е виновнника за източване на КТБ.

  Дори не намирам основание за намеса по бай тошовия УБДХ.  Най-многото, и това дори е пресилено-но максимум предупредителен протокол по ЗМВР-предупреждение повече да не прави така .  Действията и на милиция и прокуратура са пресилени. повтарям-поведението нса лицето е грозно и неморално, но дотук-можете да се възмутите , и толкова, . Няма законово основание да му бъде направено нищо, тук не е Северна Корея. Как пък и задържане? съдебната система що се държи като ндрангета?

 6. 5
  Иванова | нерегистриран
  16
  -9

  "Заради високата обществена опасност на деянието и дееца" - Не мога да повярвам.Убийци и изнасилвачи се разхождат на свобода...Постъпката не е правилна, но чак висока обществена опасност. Какво искате да покажете с това - колко сте морално ангажирани към обществото ли? Не ставайте смешни!

 7. 4
  До 3 | нерегистриран
  15
  -6

  Утре като надраскат твоя ще го имаме предвид!

 8. 3
  Отчаян съм | нерегистриран
  11
  -13

  Вие не може да сте сериозни

  За надраскан некролог 72 маса задържане 9. 2
  хм | нерегистриран
  15
  -20

  Не виждам много надраскани некролози, на какво ли се дължи негативното отношение на задържания към покойника? Дали пък не е бил в състава, който го е осъдил предходния път за хулиганство, а гражданинът да намира себе си за невинен? Защото не е тайна, че има случаи, в които се осъждат невинни хора, а виновни биват пускани на свобода. Дали пък гражданинът не е прав и не е ползвал конституционното си право на свободно изразяване на убежденията си? Чак пък арест за подобно нещо! Чета съдебни актове всеки божи ден и знам, че има магистрати, които заслужават далеч повече от това, което покойният (мир на праха му!) е получил пост мортем. Защитната теза е - ако е бил добър и почтен магистрат, няма как надраскване на некролога му да му навреди на репутацията, ако е бил от другия вид - значи е получил закъсняло правосъдие. Пуснете човека бе, не се излагайте, съвсем на полицейска държава в условия на диктатура се превърнахме.

 10. 1
  | нерегистриран
  18
  -5

  Е, каквото е търсил е намерил!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.