Автомобилът на скулптора Велислав Минеков не е обект на умишлен палеж

Автомобилът на скулптора Велислав Минеков не е обект на умишлен палеж

Автомобилът на скулптора проф. Велислав Минеков не е бил умишлено подпален тази нощ, а е пострадал при нападение срещу паркиран в съседство автомобил на друго лице - сръбски гражданин. Това обявиха от МВР, които опровергаха "фалшивата новина", че колата на известния с критиките си към властта общественик е станала обект на палеж.

Пред БНР началникът на Първо РПУ - София комисар Калоян Милтенов уточни, че целта на извършителите е била друга кола, паркирана в съседство с автомобила на Минеков"При пристигане на място се установява, че е запален лек автомобил "Алфа Ромео" и в следствие на това запалване е обгорял и паркираният до него автомобил, марка "Опел", заяви комисар Милтенов. "По данни на експерта от пожарната, който е посетил местопроизшествието, пожарът е умишлен. Въпросният автомобил на господина е станал жертва на пламъците на другия автомобил, който е марка "Алфа Ромео", допълниха от полицията.

Комисар Милтенов посочи още, че към момента в Първо РПУ няма подадени жалби от скулптура за заплахи срещу него. Случаят се проверява.

В социалните мрежи се появиха множество коментари, че професорът е бил обект на огнена вендета заради критичните си изказвания по адрес на политически, икономически и медийни кръгове у нас. Според полицията обаче целият случай в момента е обект на спекулации.

Ръководителят на правната дирекция на ВСС Николай Найденов става временен главен секретар

Предишна новина

Претендентите за главен прокурор, както и ръководителите на Специализираната прокуратура и АП-София стават ясни в един ден

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.