Съдийската колегия обяви на конкурс 4 места в Търговската колегия на ВКС

Съдийската колегия обяви на конкурс 4 места в Търговската колегия на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за повишаване във Върховния касационен съд (ВКС). Става дума за 4 свободни съдийски щата в Търговската колегия на съда.

Заместник-председателят на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия Красимир Шекерджиев докладва точката и поясни, че три от обявените бройки са овакантени, вследстиве на настъпилото пенсиониране на върховните съдии Росица Ковачева, Марияна Костова и Светла Чорбаджиева. Четвъртото място в Търговската колегия на ВКС е свободно отдавна. То е останало незаето след проведен предходен външен конкурс. По-късно по силата на промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) законодателят отне възможността свободните места във върховните съдилища и тези на апелативно ниво да бъдат обявявани на конкурси за първоначално назначаване, поради което този щат в Търговската колегия е останал вакантен.

Междувременно, на заседанието си във вторник, Съдийската колегия уважи молбата на съдия Мариета Неделчева от Специализирания наказателен съд и я освободи от длъжността зам.-административен ръководител на съда.

АСНС наложи 100 000 лв. гаранция за бившия председател на ДАБЧ

Предишна новина

ВСС все пак стартира процедура за преместване на районни съдии

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  конкурс ли? | нерегистриран
  7
  -3

  Не,игра с белязани карти и търговия с влияние.

 2. 5
  до 4 | нерегистриран
  5
  -11

  Намирате си оправдания някой да ви е крив. ССБ няма влияние в ТК.

 3. 4
  Do. 3 | нерегистриран
  10
  -4

  Тва че.ме искаш да го признаеш публично не променя Истината че номер 1 е напълно прав/а!!!

 4. 3
  до 1 | нерегистриран
  4
  -11

  Кисело е гроздето. Какви членове на ССБ какви 5 лева.

 5. 2
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 1
  | нерегистриран
  21
  -10

  Какъв конкурс? Мачът отдавна е свирен тук. Шансове имат само командировани и бивши командировани в ТК, които задължително следва да са и членове на ССБ. Останалите са за пълнеж.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.