8 години затвор за отвличане, кражба на кола и въоръжен грабеж


30-годишен наркоман ще лежи 8 г. в затвора за отвличане на жена, кражба на кола и грабеж, извършени чрез заплаха с оръжие. Присъдата постанови Варненският окръжен съд, пред който Антон Александров се призна за виновен. Това трябваше да доведе до редукция на първоначалното му наказание от 7 г. на 4 г. и 8 месеца.

Заради тежестта на престъпленията и риска от рецидив обаче магистратите не намалиха присъдата, а дори я увеличиха с 1 г., след като групираха три предходни условни наказания, в чийто изпитателен срок Антон престъпил отново закона. На 22 май миналата година посред бял ден той нахълтал в колата на жена, насочил пистолет към главата й и й наредил да кара извън града. В местност край родния му кв. Аспарухово я накарал да спре и да слезе, след което отпрашил с чуждото возило към дома си.

Там преправил с черен изолирбанд цифра от номера на колата. Пробвал неуспешно да пласира айфона на жената в заложна къща, а след това отишъл в кв. Владиславово, за да си купи хероин. Карал бясно и катастрофирал леко, като ударил и паркиран автомобил. Въпреки това успял да стигне до дома на приятелката си. Взел я и потеглил обратно към дома си в "Аспарухово". Ограбената му жертва обаче през това време успяла да стигне до магистралата, спряла такси и чрез шофьора подала сигнал, че мъж е задигнал колата й.

Затова на Аспаруховия мост полицията направила КПП. Антон не спрял за проверка и патрулки го подгонили. При преследването той на няколко пъти ги застрашил, но накрая спрял и хукнал да бяга заедно с гаджето си. Униформените бързо ги задържали. При обиска у Антон били намерени кобур за пистолет, 10 газови патрона, личните документи и други вещи на отвлечената и ограбена варненка. Експертизи установили, че щетите по колата й са за близо 3000 лв., а стойността на ограбеното е над 1500 лв. Затова рецидивистът трябва да плати на потърпевшата 4244 лв. за претърпените имуществени вреди и 10 000 лв. кръвнина, постави съдът.

Еврократи поискаха разследване на бившия шеф на ЕК Барозу

Предишна новина

Намаляват делата на гражданите срещу монополистите във Варна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.