8 години затвор получи мъж, забил нож в сърцето на опонент при пиянска свада


С присъда от 31 юли 2014 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия К.Г.К. за виновен в това, че на 10-11 ноември 2013 г. в село Чомаковци, община Червен бряг, умишлено умъртвил Н.В.К. от същото село, поради което и на основание чл.115 от Наказателния кодекс го осъди на дванадесет години лишаване от свобода.
На основание чл.58а ал.І от НК, съдът е намалил наложеното на подсъдимия К.Г.К. наказание с 1/3 - от дванадесет на осем години лишаване от свобода. Наложеното наказание ще тряба да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Съдъте зачел времето, през което подсъдимия К.Г.К. е бил с мярка за неотклонение "Задържане под стража", считано от 13 ноември 2013 година.

Подсъдимият е осъден да заплати на гражданския ищец В.К.Б. сумата от 20 000 лв. за претърпени в резултат на престъплението неимуществени вреди.

К.Г.К. ще трябва да заплати на гражданския ищец и частен обвинител П.Н.В. сумата от 50 000 лв. за претърпени в резултат на престъплението неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 11 ноември 2013 г., като гражданския иск в останалата част до размера на 100 000 лева е отхвърлен като недоказан.
Освен това подсъдимият К.Г.К. е осъден да заплати на гражданския ищец и частен обвинител К.Н.В. сумата от 50 000 лв. за претърпените в резултат на престъплението неимуществени вреди, заедно с лихвата, считано от 11 ноември 2013 г., като гражданския иск в останалата част до размера на 100 000 лева е отхвърлен като недоказан. Подсъдимият ще заплати и направените разноски по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

На 11 ноември в 00:30 часа в полицията в Червен бряг от тел.112 е получен сигнал за намушкан с нож в село Чомаковци. На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че мъж лежи на пътя в безпомощно състояние.
Пострадалият - 33-годишен от Чомаковци е откаран във ФСМП-Червен бряг, където е констатирана смъртта му.

По информация от очевидци е изяснено, че мъжът е прободен с нож в областта на сърцето от 50-годишен, също от Чомаковци при битов скандал и саморазправа след злоупотреба с алкохол.

Съдът в Страсбург: Арестът на Немцов е незаконен

Предишна новина

Законът за защита на личните данни масово не се спазва

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.