7 години затвор за тийнейджър, пребил с приятел бездомник до смърт


15-годишният Денис Живков получи 7 години затвор, след като състав на Варненския окръжен съд го призна за виновен за жестокото убийство на бездомник, извършено в съучастие с малолтния му приятел Камен по хулигански подбуди. Делото срещу момчето се гледа при закрити врати заради възрастта му. По същата причина съдът не разреши то да бъде снимано.
 
Двете момчета, които по време на извършването на престъплението са били на 13 и на 14 години, пребиха до смърт 53-годишния бивш полицай, който от години живеел като клошар Красимир Куртев. Той бе намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. "Владиславово" в морската столица на 21-и януари миналата година. Според патолозите причината за фаталния край на бездомника е тежка черепно-мозъчна травма, но имал и счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи. Трагедията и нечуваната детска агресия потресоха целия град.
 
Жестоката вендета тръгнала от пункт за изкупуване на вторични суровини на 16-и януари. Тийнейджърите, които са от ромски произход и клошаря се скарали за няколко кашона. На другия ден се засекли край контейнери за боклук и решили да му отмъстят и започнали да го бият на улицата. Три дни по-късно, решили, че побоят не е достатъчен. На 20 януари двете момчета се разхождали сприятелите си Атанас и Васил. Около 20.30 ч. четиримата минали покрай бараките до бл. 20 и се сетили, че в една от тях живее бездомникът. Денис и Камен нахлули и намерили жертвата си. Започнали да го налагат с юмруци и ритници по цялото тяло, като в същото време се гаврили с нещастника - уринирали върху него и наливали алкохол в устата му, докато той започнал да се дави. На няколко пъти момчета се засилвали и скачали върху тялото на безпомощният мъж.
 
"След като човек прочете заключението на съдебномедицинската експертиза, забравя, че всичко това е извършено от непълнолетен и малолетен заради жестокостта, с която двете деца са убивали", каза представителят на държавното обвинение.
 
Двете момчета били съседи и братовчеди. Живеели в две мизерни къщи, една до друга в циганската махала над "Владиславово". По-големият - Денис, все още се води ученик. Стигнал до осми клас, но рядко ходел на училище. 13-годишният му приятел зарязал образованието си преди 2 години. Заради факта, че по време на извършването на престъплението той бе малолетен, не подлежи на съд и настанен в интернат.
 

Лихви за длъжниците при забавяне на делата

Предишна новина

Как Германия и Франция договориха приемането на спорния чл. 13 от Директивата за авторското право на Единния дигитален пазар

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.