6 години и 8 месеца затвор за тъст, затрил зет си


С 80 месеца затвор при първоначален строг режим за убийството на зет си бе наказан в петък 68-годишният пенсионер Анастас Стайков. Делото в Хасковския окръжен съд се гледа по съкратеното производство. Това стана по искане на Анастас, който изцяло призна фактите в обвинителния акт на прокуратурата.

При тази процедура Темида е длъжна да даде присъда с 1/3 под предвидената минимална санкция в чл. 115 от Наказателния кодекс – 10 г.
Както вече сме писали, кървавата драма се разигра на 8 април м.г. в апартамента на Стайков, където по онова време живеел със своята дъщеря Делка и зет си.

След запой Анастас се нахвърлил с юмруци върху 51-годишния Желю Колев. По-младият станал и се отправил с жена си към спалнята. Тогава Стайков грабнал кухненския нож и го забил до дръжка в гърба на зет си.

Негативното отношение на 68-годишния хасковлия към мъжа на щерка му се трупало 8 години, откакто Желю не работел и всеки месец изпивал социалната пенсия на Делка.

"Съжалявам и се разкайвам за постъпката си. Виновен съм", каза Стайков пред магистратите. Според психиатричната експертиза пенсионерът страда от разстройство на личността и поведението, след като преди 30 г. претърпял тежка катастрофа в Коми. /Марица.бг

Службите ще подслушват и хора, за които има съмнения, че ще са жертви

Предишна новина

Банда крие дрога в тайници с дистанционни ключалки

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.