557 кандидати се явиха на писмения изпит за младши съдии в окръжните съдилища

557 кандидати се явиха на писмения изпит за младши съдии в окръжните съдилища
Писменият изпит за младши съдии в окръжните съдилища сепроведе в събота, снимка:ВСС

В събота, в сградата на Интер Експо Център – зали 5-та и 6-та, се проведе писменият изпит по обявения с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр.  № 01/21.01.2020 г. конкурс за заемане на 29 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища, съобщиха от Висшия съдебен съвет.

На писмения изпит се явиха 557 кандидати от 775 допуснати до участие в конкурса. В 9,00 часа, в присъствието на членовете на двете конкурсни комисии, на вниманието на кандидатите от двете зали, се изтеглиха: един казус от гражданско-правните науки, един казус от наказателно-правните науки и един тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека. От явилите се кандидати - 159 предадоха в запечатан плик отговори по казуса от гражданско-правните науки, 397 – по казуса от наказателно-правните науки, а един се отказа от участие в конкурса.

При регистрацията на участниците, както и при провеждането на писмения изпит бяха спазени предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-370/30.06.2020 г. на министъра на здравеопазването във връзка със Заповед № РД-01-369/30.06.2020 г. 

 Кандидатите получили оценка от писмения изпит над 4,50 ще бъдат допуснати до устен изпит.

Хората на Васил Божков следели магистрати и близките им

Предишна новина

Полицаи излизат на протест в столицата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.