Собственик на "Агромах": Давам 7 млн. лв. на който ми докаже, че не съм внесъл 14 млн. ДДС

"Който ми покаже документ, че не сме внесли 14 млн. лв. ДДС, ще му дам лично половината сума. Това е поръчка срещу нас и изпращам поздрави на поръчителите. Знам кои са, но засега няма да ги кажа. Никой не казва, че имаме 30-40 млн. лв. кредити са текущи обекти и купуване на нова техника", коментира единият от собствениците на "Агромах" Методи Бачев акцията в офиси на фирмата.

Той смята, че у нас работят фирми с политически протекции и друга група, които са силни и извършват качествена работа. "Ние нямаме политически чадър, затова са атакита срещу нас", допълни Бачев.
В групата фирми на "Агромах" работят около 3500 души. Фирмата е сред най-силните у нас, като на нея бе поверено бързото довършване на лот 4 на магистрала "Струма" след като гръцката фирма се оказа, че не може да я построи.

Припомняме, че два дни под ръководството на Специализираната прокуратура, разследващи от ГДБОП, подпомагани от служители на НАП извършиха претърсвания и изземвания в офиси на две фирми в Пловдив, Благоевград, Лом и София. Разследва се дейността на търговските дружества "Агромах" ЕООД и "Пътища Пловдив" АД, двете с основен предмет на дейност строителство, съобщиха от Главната прокуратура. Тези две дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти.
Дружествата от групата на "Агромах" със седалище в Благоевград и дружествата от групата на "Пътища Пловдив груп" АД ползват доставки от дружества, наречени "буфери"- "Кей пласт" ЕООД и "Кей транс гео" ЕООД. Чрез тези буферни дружества се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи. По този начин се намалява дължимия от тях към държавния бюджет ДДС. От своя страна буферните дружества ползват документален поток от друга група дружества с характеристиката на "липсващи търговски" Ц регистрирани на лица с нисък социален статус, с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама.
С ползваното данъчно предимство от страна на големите строителни фирми, щетата за фиска за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС.
При претърсванията и изземванията в Лом са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв. При извършване на процесуално-следствените действия в базата на "Агромах" ЕООД в близкото до Благоевград с. Бело поле, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро.

Горан за атаката срещу надзирателя: Нещо ми стана и го ударих

Предишна новина

Правителството на Полша подкопава демокрацията, заяви Венецианската комисия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.