5 години затвор получи силистренец, отвлякъл и пребивал проститутка


На 5 години затвор получи от русенския съд силистренец, който отвлякъл проститутка, пребивал я и дори поискал 5000 лева откуп от сутеньора й, съобщи brjag.bg.

В средата на юли 2013 година подсъдимият Д. Б. пътувал от София за Силистра. Пътят му минавал през бул. "България", където в това време проституирала Н.Б. Тогава мъжът спрял при нея, уговорили се за услуга, след това й платил и си тръгнал.

След това Д. Б. решил да отвлече жената, да я държи като заложник и да иска откуп от сутеньора й. Вечерта отишъл при проститутката и поискал да я ангажира.

Тя се съгласила и изпратила SMS до сводника си, както била уговорката им. Така тя му подсказала, че отиват до близката автоморга. Сутеньорът пък я наблюдавал от близко заведение. След пристигането на мястото, Д.Б. започнал да удря жената със силни юмруци по главата и тялото. След това завързал ръцете й за дръжката на вратата и й казал да легне под таблото, като я покрил с яке. Тя се съпротивлявала, но била заплашена с пистолет. Тогава мобилният й телефон се изключил. Мъжът подкарал към Силистра. По пътя спрял и я преместил на задната седалка, като й сложил белезници на ръцете. Накрая отишли в апартамента на похитителя. След като тя не се обадила повече от 10 минути на сводника си, той започнал да я търси. Усетил се, че може би става дума за отвличане. Потърсил друг сутеньор и помолил неговата проститутка да сигнализира в полицията, понеже той бил обявен за издирване.

Около полунощ похитителят дал на проститутката да се обади на сутеньора си и да му поиска 5000 лева за освобождаването й. На следващия ден отвлечената била завързана за леглото и оставена сама. В жилището имало много оръжия. На 22 юли подсъдимият взел бухалка, газова горелка и ролка тиксо и двамата напуснали Силистра с колата. Спрели в полето и жената отново трябвало да потърси сводника си. Той обаче не вдигал и това подразнило Д.Б. Започнал да удря жената по ходилата с бухалката. Залепил устата й с тиксо и заплашил, че ще я убие.

След като сутеньорът не отговарял, похитителят решил, че се е отказал от труженичката и решил да я задържи за себе си, като й казал, че "ще живеят заедно до края на живота си". Затова я завел на гинекологичен преглед, за да провери здравословното й състояние. Следващите три дни тя прекарала държана против волята си в дома му. Трябвало да се обади на майка си и да каже, че сама е пожелала да избяга.

Полицията обаче открила мястото, където Н.Б. е държана. Когато похитителят й усетил, че му наблюдават апартамента, поръчал на свой приятел да отиде и да изведе жената от там. Тогава приятелят бил задържан пред жилището, а жената изведена. След това и Д.Б. бил намерен и задържан. Подсъдимият не признал вината си, а разказал, че Н.Б. е искала да избяга от сутеньора си и той й помогнал.

На 14 април многократно осъжданият до момента Д.Б. получава и присъдата си. За това, че се заканил да убие Н.Б. и многократно застрашавал живота й с пистолет и горелка, наказанието му е 3 години лишаване от свобода. За държането като заложник и искане на откуп, подсъдимият получава 5 години лишаване от свобода. Районният съд налага най-тежкото от двете наказания да бъде изтърпяно, а именно 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в закрит тип затворническо заведение. Мотивите за присъдата бяха публикувани на сайта на съда.

Присъди за убийците на Политковская

Предишна новина

Ключов свидетел срещу Баретата се отрече от показания

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.