От 1 април гражданските дела на СРС ще се гледат в новата сграда

От 1 април гражданските дела на СРС ще се гледат в новата сграда

От 1 април гражданските състави на Софийския районен съд ще правораздават в новата сграда на бул. "Цар Борис III" №54, съобщи председателят на съда Методи Лалов.

След тази дата в изцяло ремонтираната сграда ще се гледат делата, ще се правят справки и ще се подават документи в регистратурите.

Първи на бул. "Цар Борис III" ще се пренесат държавните съдебни изпълнители. Това ще стане още на 23 февруари.

Също от 23 февруари само в новата сграда ще могат да се правят справки по архивни дела, защото тогава ще приключи пренасянето на служба "Архив" на СРС.

От съдебните състави първи ще се пренесат брачните т.е. Трето гражданско отделение. Затова от 12 ч. на 26 февруари до 27 февруари включително то няма да работи. В този период от по-малко от два дни няма да може да се правят справки по делата, но съдиите ще заседават, ще работи и регистратурата.

По план Трето гражданско отделение трябва да започне да правораздава в залите на бул. "Цар Борис III" от 4 март.

Дори и след като гражданските състави се пренесат изцяло в новата сграда, няма да е приключил ремонтът на околното пространство. Затова е предвидено временно достъпът до нея да не е през централния вход, пред който ще тече ремонт на козирката, а през този откъм ул. "Баба Илийца".

От СРС казаха още, че, въпреки многократните разговори със Столичната община, все още не е решен проблемът с организацията на движението и паркирането около сградата на бул. "Цар Борис III". Преди по-малко от месец кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с Лалов, съдии и служители в СРС, за да обсъди възможностите за лесен достъп до сградата с градския транспорт и с автомобили. Съдиите предложиха на Фандъкова идеите си – да бъде създадена нова автобусна линия, която да свързва метростанцията на бул. "Константин Величков" с бул. "Цар Борис ІІІ", както и да бъда осигурен директен транспорт с трамвай от старата сграда на бул. "Драган Цанков" до новата палата. 

Александър Томов е невинен по всички обвинения

Предишна новина

ВСС да се справи с политическото влияние

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 15
  | нерегистриран
  1
  -1

  ок де за гражданските ясно, а наказателните от СРС къде ще се гледат?

 2. 14
  ** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 13
  Славия | нерегистриран
  7
  -1

  Сградата си е на много добро място. На 5 мин.ми е с трамвай №5 и автобус № 260, има и велоалея /не ти пада социалния статус да ходиш с колело на работа/. Старото и миризливо на кенеф здание, ще остане в историята.

 4. 12
  | нерегистриран
  2
  -4

  До коментар [#8] от "Алоооо, Люлин!":  Аман от такива клиенти като теб бих казала!

  Иначе, трябва да има удобен и бърз транснпорт не само заради локацията на адвокатските кантори, а защото понякога (и то доста често) се дублират часове на дела, насрочени в различни съдилища, съответно различи сгради. Съжалявам, но телепортацията все още не са я измислили и не я владея. Да не говорим, че в София има и други съдилища, които обикаляме - СГС, САС, СОС и ВКС (в една сграда), АССО, АССГ и ВАС.

 5. 11
  | нерегистриран
  2
  -5

  Наистина е безумно това разпарчетосване на СРС. Липсата на удобен транспорт между двете сгради също се очертава като проблем.

 6. 10
  Разяснение | нерегистриран
  8
  0

  До коментар [#9]: Зад сградата, под вътрешния двор има подземен паркинг - той ще бъде реновиран защото тече. Отгоре ще има още парко места. Зелени площи се засягат минимално и това е неизбежно.

  Козирка се изгражда на централния вход, за да могат да изчакват там гражданите, тъй като фиайетата не са особено големи.

  Нали не забравяте, че сградата не е проектирана за съдебна, а е преправяне и няма как да е до край подходяща. Но все пак е 100 пъти по-добра от сегашните сгради на СРС. 7. 9
  Богданов | нерегистриран
  1
  -4

  Не се разбира каква козирка се ремонтира, но зад новата ограда се унищожават зелени площи и се подготвят места за паркиране. Май щеше да има подземен паркинг?!

 8. 8
  Алоооо, Люлин! | нерегистриран
  21
  -6

  До коментар #3: Еййй, оказва се, че всички живеят в центъра, на жълтите павета и за това им е далече да отидат до бул. Цар Борис 3. Кой тогава живее в Люлин, Надежда, Младост, Левски...? Всички на едно място ли работим и то центъра ли е?!Но ако е да се отиде до МОЛ-а до Икеа с официалния анцуг (за топ адвокатчетата подчертавам - пише се именно анцуг, а не анцунг!!!), няма проблем, нищо че ще се пътува с рейса 15 спирки.

  Аман от селяни с претенции! Аман и от адвокатчета с офиси по местоживеене, които не могат да отидат до две сгради! Аман и от критикари, които без да познават фактите, ръсят мъдрост навред!

 9. 7
  Плач и претенции | нерегистриран
  25
  -4

  До коментар [#5]: Би било добре съдът да е в една сграда, но като няма воля за това, пари също, и тази е ок.

  Освен това защо не ревете, че 24 района на СО не са в една сграда, всички министерства също. У дома кухнята и спалнята и те ли са ви в едно помещение. Стига хленчове! Аман от глезотии. А и не забравяйте, че нито адвокатите, нито която и да е гражданска организация някога казаха и дума по въпроса. Само анонимни форумни и коридорни критици. 10. 6
  Чудещ се | нерегистриран
  8
  -4

  А метрото кога ще го пуснете до там?

 11. 5
  Съдът е основата на държавността | нерегистриран
  22
  -10

  Разберете, съдът е в услуга на народа а не народа в услуга на съда. Това първо. Второ, СРС трябва да бъде в една сграда , а не да търчим по София като луди . Става дума за държавно строителство,за организация и управление, за култура и за пари. Не може наказателното отделение да е на единия край на София, службата по вписванията на другия край, гражданското отделение на третия край, и т.н. Всичко трабва да е на едно място. Да има удобен и бърз транспорт , и т.н. Толкова ли не може да се сложи ред или толко си можем. Робска история.

 12. 4
  ГУСВ | нерегистриран
  18
  -20

  егати грозната сграда. Как може от казарма да правите съд.

 13. 3
  близо е до италианския квартал | нерегистриран
  16
  -17

  Тази сграда е на майната си бе! Ако живееш във факултето-виж-удобно е,близо е!

  Трябваше там да направите наказателното отделение-за удобство на клиентите му.

 14. 2
  ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ЧЕКАТ! | нерегистриран
  28
  -6

  Щом учителката по съветски език Фандъкова е взела отношение, значи всичко е в шеста глуха.  Тя изпълнява само нареждания от пожарната! Въпрос на приоритети, все пак.  Фандъкова никога нищо не е решавала, тя само е изпълнявала!  Ум царува, ум робува, ум кметица си избира, ум чака от умрял писмо.

 15. 1
  Смех в съдебната зала | нерегистриран
  7
  -33

  Лялов пак е подранил, че преди му пречеше ламината!  Първо ДСИ които само взимат, а нищо не дават! Полза от тях никаква.  После брачните, че на първо място са семейните, и накрая по същество.  Въпрос на приоритети, все пак. Познат стил - яневия, лика-прилика.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.