300 000 лева кръвнина за убит при катастрофа


300 000 лева кръвнина ще плаща златоградчанин на близките на Емил Ехленов, който загина смачкан в колата си при тежка катастрофа в района на кърджалийското село Добромирци. Пловдивският апелативен съд осъди 28-годишният Ерай Х. на 8 години затвор и го лиши от право да управлява МПС за срок от 10 години.Ерай блъска челно с бащиното БМВ Маздата на 55-годишния геодезист Ехленов, влизайки в платното за насрещно движение на завой около полунощ. От силния удар мъжът, който се прибирал от работа в столицата, остава затиснат под ламарините на колата, които се усукали в мантинелата.

За катастрофата съобщават на тел. 112 от кола с преминаващи. Пристигналите полицаи и пожарникари изваждат Емил от смачканата кола, но той вече не давал признаци на живот. Първоначално18-годишен братовчед на шофьора поема вината върху себе си, тъй като бил трезвен, припомня "Смолян прес". На следващия ден Ерай признава, че той е шофирал при сблъсъка. Експертизата сочи, че причината за смъртта на Елхенов е остра кръвозагуба от тежка гръдна травма със счупване на гръдната кост и множество ребра двустранно и масивно разкъсване на междуребрените мускули.

Близките на загиналия са убедени, че ако шофьорът е повикал навреме линейка, животът му щял да бъде спасен. По време на разследването назначената автотехническа експертиза установява, че колата на Ехленов се е движела с 67.4 км/ч, а на Ерай – с 85.5 км/ч., а следите сочели кой е виновен за удара на двата автомобила. Заключението на съдебно медицинска експертиза по делото е, че Ерай е шофирал с 1.77 промила алкохол в кръвта, докато изследване на кръвта на загиналия мъж показва, че е бил трезвен.

В деня на катастрофата Ерай се прибирал с компания от купон с барбекю и бира и след това почерпка с ракия в друго заведение. Той е с множество осъждания за хулигански прояви и унищожаване на имущество. Наказван е многократно за нарушения на правилата за движение по пътищата. Присъдата на Апелативния съд може да бъде обжалвана пред ВКС./Блиц

И в закон: Съседи решават процента за общите части за парно

Предишна новина

2 бивши полицаи обвинени в шпиониране на Ердоган

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.