25 години затвор за легионер, убил фелдшер


Присъда от 25 години затвор получи бившият легионер Иван Пачелиев, признат за виновен за убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в село Орешник, община Тополовград, през есента на 2019 г. Наказанието постанови Ямболският окръжен съд.

Пачелиев е служил във Френския чуждестранен легион до 2012 година. 27-годишен той се прибра в родното си село и няколко години остава безработен. През 2018 г. се барикадира в дома си и стреля с незаконна пушка по полицаи, дошли да го издирват по сигнал за хулиганство.

Фелдешерът Факиров бе намерен мъртъв и по тялото му съдебните лекари откриха 38 удара от нож. Не са ясни точните мотиви на Пачелиев да убие медика. Доказано е само, че същия ден отишъл в лечебницата, защото си наранил ръката. Най-вероятно между пациента и медика избухнала разправия на тема здравни осигуровки и плащане на безплатната спешна помощ. Но Пачелиев досега мълчи за причината за скандала.

Присъдата включва и вината му за незаконно притежание на 111 патрона за различни оръжия, открити при обиск в дома му. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд.

Калина Чапкънова за писмото на Кьовеши: Точно и ясно сме подали информацията, която беше изискана от нас

Предишна новина

10 м. условно за жена, омъжена в Сърбия, но получавала помощи за самотна майка у нас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.