25 години решетки за циганин, убил от бой жена за 80 лева в "Люлин"


25 години ще лежи в затвора циганинът Тунджай Киров, който преди година и половина уби с юмруци и ритници жена, за да я ограби. Присъдата обяви съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд във вторник. Тунджай се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура.

Рецидивистът, който има 6 предишни присъди, нападнал 40-годишната икономистка Силвия Николова в 2,40 ч на 20 май 2017 г. на метри от дома ѝ в столичния кв. "Люлин 10". Жената била в близката бензиностанция, за да си купи цигари. Тунджай също се мотаел вътре. Щом Силвия се отправила към дома си, той я проследил и я нападнал в гръб в тъмен участък до блока ѝ. Удрял я и я ритал с крака. Грабнал 80 лв., които били у нея, и златното ѝ синджирче, и избягал. 

Силвия изпаднала в безсъзнание, но се свестила и успяла сама да се добере до дома си, а там близките ѝ повикали Бърза помощ. Въпреки усилията на лекарите на 22 май 2017 г. Силвия издъхнала от жестоките удари по главата и тялото. 

Изразената увереност, че Мониторингът може да отпадне идната година, е показателна за необратимостта на напредъка

Предишна новина

Менда Стоянова: Няма причини да приемем ветото на президента

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    3
    0

    По принцип не съм привърженик на смъртното наказание (самият аз съм допускал съдебна грешка, макар и поправена от горна инстанция, но от онзи свят връщане няма), но при такава конкретика на деянието, всеки нормален човек ще го споходят едни мисли...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.