23-ма задържани след спецакцията в Благоевград


23-ма души са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевград. Акцията е срещу битовата престъпност след разпореждане на главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства. В нея участваха служители на жандармерията, на полицията и на прокуратурата.

Засилено полицейско присъствие имаше през целия ден в Благоевград. Екипи на полицията и жандармерията бяха окупирали входовете и изходите на града, както и част от главните улици и булевардите.

Проверяваха се представители на криминалния контингент, спирани бяха преминаващи автомобили, като се извършваше щателна проверка на документите на пътуващите в тях.

Задържаните при акцията ще останат в ареста за 24 часа.

Главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Това са лица, с които се работи, имаме някакви данни, че извършват някаква престъпна дейност. Те са лица от активния криминален контингент. Те са задържани назад във времето за различни престъпления.

Иван Гешев, главен прокурор: И да е ясно, че когато възникне някакъв проблем на местно ниво, независимо дали става за някой възрастен човек, който е пребит или за нещо по-сериозно, цялата държава, казах го в Чирпан, ще се изсипе на това място. И така поне докато не се намали обемът на извършваните престъпления, които наричаме битови.

В рамките на специализираната акция в Благоевград са проверени 5 заложни къщи, над 700 автомобила, съставени са 34 акта за административни нарушения, издадени са 45 фиша. Образувани са и две досъдебни производства - за автомобил без регистрация за управление и за незаконно притежание на наркотични вещества.

Административен съд-Варна отчете успешна година

Предишна новина

Арестуваха шефа на ТЕЦ "Бобов дол"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.