2000 лева глоба за директорка на социално-педагогически интернат


2000 глоба ще трябва да плати бивша директорка на Социално-педагогическия интернат "Христо Ботев" в сливенското с.Драгоданово. Административната санкция е наложена от Агенцията за закрила на детето за това, че директорката не е изпълнила задължителни предписания ан агенцията. Тя обжалва пред съда наложената й от агенцията санкция. Но глобата бе потвърдена и от втората и последна инстанция – съобщиха от Административния съд в Сливен.

От "Закрила на детето" са извършили проверка в интерната през миналата година. Открили са пропуски и нарушения. Направили са предписания за отстраняването им, което трябвало да стане за определен срок. След изтичането на срока, от 7 точки само една била изпълнена, 2 не са били изпълнени, а останалите 4 са били изпълнени частично. На това основание първоначално е наложена глоба от 3000 лева, която съдът е намалил на 2 хил.лева. Решението на Административния съд е окончателно.

В момента интернатът в Драгоданово е в процедура на закриване след серия от скандални нарушения, които бяха открити в предходните две години при проверки на националния омбудсман Мая Манолова. Екипът на Манолова изнесе шокиращи факти за живота на децата, включително и за сексуални извращения. През същия период се смениха няколко директори, някои напуснаха сами. На прокуратурата бяха предадени материали, свързани с управлението на средства, включително и по различни проекти, с липсата на достатъчно добри условия и на контрол. Интернатът, както останалите четири подобни в страната, бе на пряко подчинение на просветното министерство. Първи ще бъде закрит този в Драгоданово.

Обвинението в корупция свали шефа на бразилския олимпийски комитет

Предишна новина

Не се женете за българка, ако ви е мил животът

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.