20 антимафиоти заловиха Дончо и Бончо след грабеж


Двама въоръжени пишман обирджии - Дончо и Бончо, бяха заловени вчера вчера през нощта, докато излизали от копирния център "Мания" в Студентски град с 500 лв.

Двамата задържани са бившият гард на Антон Милтенов-Клюна - 40-годишният Дончо Иванов-Магарето, и съучастникът му Бончо, на 59 години.Около 1,40 ч. през нощта двамата маскирани бандити заплашили с помпа-пушка и боен пистолет двете служителки в центъра, претърсили офиса и взели от касата 500 лв. Двамата били с маски с прорези, ръкавици, а Магарето носел дори бронежилетка.

На излизане от копирния център двамата били пресрещнати от 20 полицаи, които ги задържали. По време на претърсванията в домовете им са открити газов автомат и въздушна пушка.Дончо и Бончо се разминали с огромна сума пари, няколко стотици хиляди лева, която била в копирния център.Дончо и Бончо са с богати криминални досиета. Бончо е лежал 25 години в затвора, а по-възрастният Дончо - едва 5 години в затвора зад решетките. Точно Бончо бил експерт по квартирни кражби, като той ръководел своя банда.

За кратко е ръководел група за квартирни кражби, съобщи "БЛИЦ". Той е лежал 18 години за грабеж придружен с убийство, след като излязъл бил хванат за кражба и получил нова присъда. За последно Бончо е бил осъждан за трафик на бежанци. Той излязъл от затвора преди 2 месеца.Дончо Магарето пък има тригодишна присъда за кражба в Благоевград през 2010 г. Една от жертвите му е Станислава, която е сестра на бившия прокурор на ВКП Пламен Михов. В миналото Магарето работил като гард на Антон Милтенов-Клюна. Започнал да задига след смъртта на сочения от МВР за наркобос. Тогава повечето от хората му започват да работят самостоятелно, а Магарето заминава за Испания и започва да краде там, но е задържан от местната полиция.

Иск за 1 млн. лв. ще предяви вдовицата Корнелия Петкова срещу пиян шофьор

Предишна новина

"Техномаркет" опита да замеси основен конкурент в съдебната сага с "Глориент", съдът отказа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.