2 години условно и 2000 лева глоба за екскмета Йордан Шишков


"Делата продължават". Така бившият кмет на община Родопи Йордан Шишков коментира постановлението на съдия Веселина Печилкова от Окръжен съд – Пловдив, която му отреди условна присъда от две години, с три години изпитателен срок и 2000 лева глоба. Съдът уважи и граждански иск по делото в размер на няколкостотин хиляди лева.

Шишков пристигна заседанието видимо спокоен. "Обиден съм на медиите", шеговито коментира екскметът. "Когато делото започна имаше тумби народ, а сега я дойде журналист – я не", добави той.

Шишков управляваше община "Родопи" два мандата. Срещу него са повдигнати обвинения за това, че е превишил властта и правата си и по този начин е нанесъл вреди на общината за близо 1.5 милиона лева. Престъпленията са по длъжност, включително съзнателно сключване на неизгодни сделки и неправомерно разходване на бюджетни средства.

В едно от обвиненията става въпрос за ремонт на улици в село Браниполе. Според казаното от представителя на Окръжна прокуратура-Пловдив Анна Викова, Шишков наел фирма за ремонт на улица "Бор" в селото. Това се случило през 2006 г. През следващата година екскметът подписал договор за реновиране на още 4 улици, но изпратил бригадата отново на улица "Бор", а другите 4 улици останали неремонтирани.

Друго обвинение гласи, че Шишков, като кмет на община "Родопи" събирал такса "Битови отпадъци" от жителите в пълен размер, въпреки че имало излишък от предходната година. Парите той използвал за направата на улично осветление, снегопочистване и охрана на детските градини на територията на общината.

Защитата на Шишков определи делото като "илюстрация на битката за власт в общината". Според адвокат Димитров общинските съветници умишлено били бойкотирали дейността на кмета, като искали той доброволно да си подаде оставката. За пример беше дадена ексшефката на финансовия отдел в община "Родопи", която, по думите на защитата, напуснала и затрила цялата финансова информация. /Марица.бг

Сикрет сървис изчерпа бюджета си за охрана на семейство Тръмп

Предишна новина

Предполагаемият терорист от Барселона е убит

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.