2 г. затвор за бизнесмен от Добрич, укрил 200 000 лв. данъци


На две години затвор бе осъден добрички бизнесмен, укрил данъчни задължения в особено големи размери, съобщиха от Окръжния съд в Добрич, който издаде присъдата.

Силвиян Д. Ж. е избегнал установяването и плащането на ДДС в размер на 204 039 лв. чрез съставяне и използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството на еднолично дружество с ограничена отговорност, както и при представяне на информация пред териториалната дирекция на Националната агенция за приходите и е приспаднал неследващ се данъчен кредит по фактури.

Подсъдимият е нарушил закона в качеството си на упълномощено лице от собственика и управителя на дружеството, като е действал при условията на продължавано престъпление в периода от август 2011 г. до януари 2012 г., пише в акта на съда.

Делото е гледано по съкратена процедура, поради което първоначално определеното наказание от три години "лишаване от свобода" е намалено с една трета.

Окръжният съд е постановил присъдата да бъде изтърпяна в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред по-горна съдебна инстанция.

Българите, осъдени в Малайзия, обжалват присъдите си

Предишна новина

Къде си струва да станеш нотариус

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.