130 000 лв. са събрали съпричастни хора, за да платят гаранцията на кмета Марин Райчев

130 000 лв. са събрали съпричастни хора, за да платят гаранцията на кмета Марин Райчев

Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура и затова отложи за 4 юни делото срещу кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен в укриване на данъци в размер на 115 000 лева.

Преди началото на делото, на влизане в съда Рачев съобщи, че гаранцията от 130 хиляди лв., която Специализираният наказателен съд му наложи, заради повдигнатите му обвинения за корупционни практики, е платена.  Кметът на Септември обясни, че парите за гаранцията му, дори повече от необходимото, са събрани от "съпричастни хора, които не искат община Септември да бъде въвличана в схемата на така наречените "спасители" (НПО "Да спасим Община Септември" - б.а.). Според Рачев атаката срещу него е заради находището на минерална вода в местното село Варвара. Оттам идвали нещата, които се случват в общината, обобщи септемврийският кмет.

Минути преди неговото изявление председателят на сдружението "Да спасим община Септември" Николай Баташки съобщи пред журналисти нови частични скандални данни от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в септемврийската община. От тях става ясно, че за периода от януари до август 2017 г. в Септември е доставяно гориво без обществена поръчка от фирма "Ойл транс ПЗ", управлявана от Владимира Бояджийска, която е братовчедка на кметската съпруга Васка Рачева. Горивата са доставяни от бензиностанция в покрайнините на Септември, която е брандирана с името "Рачев".

При друга сделка от 2016 г., за изместване на електрически стълб от пътното платно на пътя Ветрен - Славовица изпълнението отново е възложено на фирма на Бояджийска - "Строителна техника ПЗ". Поръчката е на стойност 20 хиляди лв., без ДДС. От своя страна Владимира Бояджийска възлага преместването на електрическия стълб на подизпълнители, на които плаща 5000 лв., без ДДС. Договорът между "Строителна техника ПЗ" и община Септември е подписан от тогавашния зам.-кмет Даниела Малешкова, която в момента е депутат от ГЕРБ.

Още по темата

Полицай, обвинен за разгласяване на информация, осъден на 3 години затвор

Предишна новина

5 години затвор за бившия общински съветник от Атака Живко Димов за лихварство

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Бау | нерегистриран
  6
  0

  Жив да го ожалиш. Разплаках се.

 2. 3
  Октомври ще бъде май | нерегистриран
  8
  0

  Кметският мандат ще бъде рай!  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

 3. 2
  Даниела Малешкова, която в момента е депутат от ГЕРБ | нерегистриран
  8
  0
  До коментар #1 от "HD | нерегистриран":
  Гаранция - ГЕРБ!  Гарантирана от ГЕРБ борба с корупцията по места!

  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

 4. 1
  HD | нерегистриран
  8
  0

  Гаранция - ГЕРБ!  Гарантирана от ГЕРБ борба с корупцията по места!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.