Лъжете!
Никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме
Гневна реакция срещу решението на МС в подкрепа на ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция
 
03 януари 2018, 16:14 | Александър Урумов* | Видяна: 1582
 

Александър Урумов

 

"Гей-лобито подцени гневната реакция на хората и затова дори не си направи труд да повлияе на общественото мнение преди днешното гласуване в МС

Но днес явно се задейства машината от лъжи и започнаха да ги сервират на порции. 

Ето някои от днешните лъжи:

Първа лъжа - В Истанбулската Конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони.

Лъжете, има. Това е определението "социален пол", който се въвежда от ИстКонвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите.  

Втора лъжа - Истанбулската Конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите.

Лъжете. Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на Конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции.

Трета лъжа - длъжни сме да приемем "третия пол", иначе не сме европейци.

Лъжете. Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва, общо 11 членки на ЕС, които не приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!

Четвърта лъжа - то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и "третия пол". 

Лъжете. България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме "трети пол". Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!

Пета лъжа. ИстКонвенция е приета с обсъждане на НПО. 

Лъжете. Има НПО - предимно гейски адвокати - които са участвали в работната група като консултанти на Министерство на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане - все още нямаме отговор.

И знаете ли защо лъжете?

Защото не сте чели Истанбулската Конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука!
Нали?
Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали.

А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!"

*"Правен свят" публикува без редакторска намеса коментар на Александър Урумов, споделен във фейсбук. Коментарът е изразен в лично качество и не е обвързан с позицията, която заема.

Заглавието и подзаглавията са на "Правен свят". Редакцията е готова да публикува и други мнения по темата.