Предновогодишно
Калоян Топалов се вписа като адвокат
След 17 години като съдия, бившият председател на СГС избра да упражнява "свободна професия"
 
28 декември 2017, 10:18 | Правен свят | Видяна: 1981
 

Бившият председател на СГС Калоян Топалов стана адвокат, снимка: архив, БГНЕС

 

Напусналият изненадващо съдебната система бивш председател на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов предновогодишно се вписа като адвокат в Софийската адвокатска колегия, научи "Правен свят". Два месеца и половина след като бе освободен от отговорния пост, от 20 декември Топалов вече има правото да упражнява "свободната професия". Кантората на бившия председател на Градския съд е в бизнес-център, недалеч от НДК.

В средата на септември Топалов обяви изненадващо, че напуска не само ръководния пост на СГС, но и съдебната система. Това става след 17 години стаж като съдия.

Макар Топалов да обясни многократно мотивите си за напускането, сред които бе и това, че е "изпълнил всичко, което е обещал" в ръководенето на най-големия окръжен съд у нас, въпросите около изненадващото му решение остават и до днес. "Ние сме едно общество аморфно, съставено от страхливци, кариеристи, конформисти", коментира в едно от серията интервюта, които Топалов даде около напускането си.

Покрай преждевременното прекратяване на изпълнения със скандали мандат на бившия председател на СГС се разбра, че по-рано тази година Топалов е теглил банков кредит от 498 000 лв., като по-голямата част от парите са отишли за закупуването на етаж от къща в столичния квартал "Бояна".