осигуровки на адвокатите по време на извънредното положение
Създадена от Адвокат на 20 март 2020
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
25
Данъкоплатец
|
нерегистриран
08 април 2020, 19:37
0
0
БЪЛГАРСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ Е ОТПУСНАЛА 75 МЛН. КРЕДИТ НА КОЛЕКТОРСКА ФИРМА!

-Коя е фирмата кредитополучател? Следва да се погледне в търговския регистър какви ГФО са обявявали и колко дългогодишни клиенти на банката са те... Какъв кредит е изплатила на банката вече тази фирма?
-Усвоен ли е вече кредита от 75 млн.? Ако да, тогава как е усвоен? Направо по сметка на кредитополучателя ли? Дали ББР са се сетили да платят направо на банките от които се купуват пакетите необслужвани кредити?... Така както става усвояването при ипотечните кредити.
-ББР видяла ли е цесията, има ли такава, за колко пари се купуват вземанията и какъв е размера на сумата на придобитите вземания?

Парите в ББР са общи и искаме отчет!!!

––––––––––––
Делчо Делчев.
24
мнение
|
нерегистриран
08 април 2020, 16:15
0
0
Не виждам защо темата трябва да се измества в посока обиди и нападки, вместо наистина да се обсъди въпроса с осигуровките на самоосигуряващите се лица. Ето и моето мнение:
Аз /самоосигуряващото се лице/ съм "собственик" на "фирма", която не е регистрирана по ТЗ, но моята "фирма" все пак има един служител /мен/, който осигурява и редовно си плаща данъците върху приходите.
Към днешна дата бизнесът и неговите сдружения и съсловия роптаят срещу това, че мерките ограничават дейността им и търпят разходи. Тези същите мерки ограничават и моята дейност. Какво обаче се случва: за фирмата, регистрирана по реда на ТЗ, има икономическа мярка - на тази фирма държавата ще помогне с парите на българския данъкоплатец /в това число и моите/ и по мярката 60/40 ще заплати половината от заплатата и осигуровките на служителите, а по мярката за безлихвено финансиране ще предостави кредит до 100 000 лева. На моята "фирма" държавата предлага безлихвен кредит до 1500 лева месечно за 3 месеца, БЕЗ мярка 60/40. Като резултат, в чисто математическо и финансово изражение фирмата, регистрирана по ТЗ, ще получи БЕЗВЪЗМЕЗДНА помощ в размер на 60 % от разходите си за перо заплата /в това число и осигуровки/, а моята "фирма" ще получи помощ в размер на 0%. Т.е., моят "служител" сиреч АЗ не само ще бъда без заплата, но и ще бъда на загуба - защото до 25-то число следва да си внеса осигуровките /в моя случай минус 850 лева за осигуровки/.
Ще кажете - дават ви безлихвени кредити. Да това е така, но защо мярката не е една и съща - защо на бизнеса не дадат безлихвени кредити с гратисен период, а им ПОДАРЯВАТ 60 % от разхода по перо заплата и осигуровки. Защо на бизнесът беше отложен срокът за подаване на ГДД, а на самоосигуряващите се лица и на всички БАБИ с приходи от наем НЕ. Ще каже г-н Горанов - тези приходи са от миналата година и следва да са обложат. Да това е така, но и за бизнесът приходите са от миналата година, тяхното облагане защо се отлага...
В това дами и господа аз виждам двоен стандарт. И въпросът е принципен. Всички ще оцелеем - и бизнесът и самоосигуряващите се лица, само да сме живи и здрави.
Но стандартите, така както и данъците, следва да бъдат еднакви за всички, които престират труд и редовно си плащат данъците.
И накрая - защо все ни пропускат. Ами защото дами и господа сме като ято оси. Все се караме, не зачитаме мнението на другия и винаги сме опоненти /професионално изкривяване/. Време е да се обединим и да вървим в една посока.


Не следва да се дава пример с това дали депутати, президенти и т.н. са си дарили заплатите, защото в края на месеца тези лица ще излязат на НУЛА, но държавата ще им заплати осигуровките, т.е. няма да се налага да вземат безлихвени кредити за заплащането им.

23
тъпа секретарка
|
нерегистриран
07 април 2020, 09:13
1
-1
До коментар [#4 #undefined] от "Адвокат":
Съмнявам се, че всички магистрати, секретарки и деловодители Ви спъват работата, така че конкретизирайте. В противен случай аз също мога да кажа, че доста често тъпи адвокати спъват моята работа с невъзможността си да съставят едно смислено изречение в залата. Преди да обиждате цяло съсловие помислете, ако е възможно. Защото аз също имам висше образование, върша работата си съвестно, отнасям се с уважение към всички (дори и в много от случаите да не го заслужавате), и най-вече не съм тъпа!
22
:)
|
нерегистриран
04 април 2020, 12:00
1
0
Сбъдна се тайната мечта на кореняците-софиянци-КПП-та при входовете на София, бариери, специални разрешения за влизане в София за гостите на града, а сега и предложението-столичаните в повече да бъдат пращани в селското стопанство по родните места.
21
ТКЗС
|
нерегистриран
04 април 2020, 11:49
1
-1
Ето възможно решение , щом твърдите,че сте лица, останали без доходи и работа- предлага се да се въведе задължително пращане на работа в селското стопанство.

https://nova.bg/news/view/2020/04/03/283870/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/?fbclid=IwAR23R4idXyV5y7oY-eoj-_Km-VEKH0hQIFrgKjrZer73GfquV0EPIitx9GE

"От Асоциацията на земеделските производители настояват всички безработни заради кризата да бъдат задължени да работят в селското стопанство" .

20
нерегистриран
|
нерегистриран
04 април 2020, 10:15
1
0
ВСеки да си плаща осигуровките, адвокати, магистрати, съдебни и всички държавни служители, министри, депутати и др., така като всеки останал работещ гражданин!!!
19
до 17
|
нерегистриран
02 април 2020, 07:41
1
-3
Не съм номер 16, но ще кажа,че той е прав(а маргинали ви нарече един министър). Адвокатурата стана спасителен пристан за немалко лица , ако не можеш да се инстилираш някъде другаде-например голямата мечта на маса адвокати да станат магистрати, или където и да е в бюджетния сектор-вклч. и като прос-без Т чиновник някъде в администрацията.Да видим неотдавнашния конкурс за съдии по вписванията. Повечето кандидати бяха действащи адвокати, и сама знаеш,че 90 процента от изпитаните бяха с оценка двойка-възниква въпроса какво са правили кандидатите 5 години в ПУЦ-а, поне тройка да не изкарат. Този провал на адвокатурата е аргумент адвокатите да се снишат, замълчат, и приемат най-накрая като част от реформата в адвокатурата да се вклчи и задължителна периодична атестация на знанията, под формата на проверовъчен изпит. Изпитът да се провежда от екзаминатори извън съсловието-например и не само университетски преподаватели , невписани като адвокати. Правната сигурност изисква подготвена адвокатура, няма нищо лошо в периодичен атестационен ипит-явно се налага да има такава атестация, подготвения не се страхува от изпит. В никой от проектите за изм. в З.за адвокатурата няма и дума за периодичен атестационен изпит(например-един път на 3 години). Не е нужно нивото на знанията в адвокатурата да лъсва периодично при конкурси за инсталиране някъде в бюдежната сфера или в дейности с държавно делегиран монопол. И после да почва мантрата-че конкурсът примерно за нотариуси, за ЧСИ-та, за съдии по вписванията, за първоначално назначаване в съдебната система бил-цитирам "нагласен". Ми не е нагласен, няма заговор на тази конкурси(ноторно, е че конкурсите за нотариуси например са честни и справедливи, а конкурсите за прокурори-пък са върха на честността!), кандидатите толкова си знаят.
18
до 16
|
нерегистриран
02 април 2020, 02:39
3
0
До коментар [#17 #undefined] от "до 16":
Благодаря, колега.Радвам се ,че съм те провокирал да вземеш отношение. Опитвам се да провокирам адвокатите да "счупят гипса" и да признаят, че им е трудно, че имат нужда от адекватна защита на техните права и интереси, че трябва да изискват уважение към труда си, че поне трябва да изискват от властта, а властта поне да им отговори...Въросът не е в 300-те лева осигуровки, а в обстоятелството, че е налице тенденция да ни игнорират и това се приема за нормално.Както се приема за нормално съдии да ни четат конско по съдебните зали, да игнорират доводите ни, защото не им изнася и защото не може да им се търси отговорност за това, да се внушава ,че каквито и аргументи по правото да излагаш, е напълно излишно. Дано пречупите гордостта,макар че вече е твърде късно.
17
до 16
|
нерегистриран
01 април 2020, 23:05
0
0
Тая омраза към всички, дето те тресе е противопоказна за самия теб...
Смири се, приятелю, тогава може и да бъдеш чут!
16
ДО Адвокат
|
нерегистриран
01 април 2020, 19:11
0
-2
Здравейте ,маргиналчета. Нема пари,а ...кой ще ви плаща осигуровките, а забравих много от Вас не е лошо да потърсят друго препитание- юрисконсулчета и пр. А ако можете да изкарате курсовете за тир ,направо скачайте. Бойко и оная тъпа свиня, която ви представлява, ще Ви изморят сичките. Ще останат само от ония скъпите адвокати, заради които оня нещастник "гневен" е писал... но и те скоро ще им теглят ножа Честита свобода, свободни!
15
адвокат от София
|
нерегистриран
25 март 2020, 12:02
3
0
За всички самоосигуряващи се лица няма предложено облекчение за намаляване или освобождаване от осигурителни вноски в периода на извънредно положение, когато практически няма работа, респ. - няма доходи. Адвокатите са голяма част от самоосигуряващите се лица. Логично е те да повдигнат въпроса пред институциите. Това трябва да стане чрез Висшия адвокатски съвет. Не е нужно да ги хулим и да ги поставяме в позиция на непрекъснато оправдаващи се. По-добре е да им се напомня от повече колеги да действат, да настояват, да предлагат, да разясняват пред институциите! Хулите и скандалите не водят до нищо добро. Не виждам обаче пречка и други адвокатски структури, организации или отделни колеги, които имат конкретни предложения, да ги обявят и да ги представят пред компетентните органи. Свободата на мнение нито е забранена, нито е ограничена.
14
Гневен
|
нерегистриран
25 март 2020, 10:24
1
-10
До коментар [#11 #undefined] от "Адвокат":

Не се притеснявай - и да имам нужда от адвокат, няма да опра до бедняк като теб който не може да си плати осигуровките от 150-200 лева на месец. Щом нямаш пари от работата си, очевидно си страшен некадърник. Ще отида при богати адвокати, дори да трябва да си платя повече. Капиш??
13
|
нерегистриран
24 март 2020, 20:38
1
-1
"Българските граждани, които са маргинали и не попадат в нито една защитна социална схема, са социално изолирани и едва ли можем да направим много за тях. "
http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2174737


12
Катя
|
нерегистриран
24 март 2020, 20:07
3
-2
До Гневен: със сигурност адвокатската професия не е за теб ;)
11
Адвокат
|
нерегистриран
24 март 2020, 19:36
3
0
Знаеш ли г-н Гневен, съжалявам такива като теб, защото все още не разбират какво става в кочината. Много ми напомняш за един персонаж от българския филм Посоки/онзи ,който се върна от Швейцария и гледаше отвисоко на българската действителност, ама като видя дебелия скимтя и се моли жалко жалко гол голеничък. Готви се да паднеш и да боли... това е рискът на професията... :) P.S Заради такива педерастчета като теб не бих се жертвал за "Родината".
10
Гневен
|
нерегистриран
24 март 2020, 19:06
3
-8
Абе колеги, чета ви и ви се смея на изказванията. Упражняването на адвокатска професия е на собствен риск, подобно на бизнес. Като не можете да си платите дори мизерните осигуровки, зарязвайте адвокатурата и минавайте на трудово или служебно правоотношение, както това са направили много бивши адвокати. Очевадно е, че адвокатската професия не е за вас
9
Адвокат
|
нерегистриран
24 март 2020, 16:53
6
-1
Днес се обадих в Адвокатската колегия и ми обявиха ,че много адвокати са се интересували от временно преустановяване на дейността , поради обстоятелството че не могат да си плащат осигуровките. Чудя се защо никой не коментира, при положение че ситуацията за самоосигуряващите се е най-тежка....Толкова ли сме горди ,че не смеем да си признаем,че ни е трудно... че тряб ва д асе обединим и принудим представляващия ни ВАДС да предложи облекчения за самоосигуряващите се лица.
8
Адвокат
|
нерегистриран
24 март 2020, 16:53
6
-1
Днес се обадих в Адвокатската колегия и ми обявиха ,че много адвокати са се интересували от временно преустановяване на дейността , поради обстоятелството че не могат да си плащат осигуровките. Чудя се защо никой не коментира, при положение че ситуацията за самоосигуряващите се е най-тежка....Толкова ли сме горди ,че не смеем да си признаем,че ни е трудно... че тряб ва д асе обединим и принудим представляващия ни ВАДС да предложи облекчения за самоосигуряващите се лица.
7
do adv
|
нерегистриран
22 март 2020, 17:10
2
-1
Бележки за пътувания... хах...
6
адв
|
нерегистриран
22 март 2020, 17:08
3
0
Имате ли представа какво предприема ВАдвС за адвокатите?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно