пенсиониране на съдебен служител
Създадена от ники на 05 юли 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
39
Нерегистриран
|
нерегистриран
22 юли 2019, 12:30
13
-7
Напротив, много от задълженията на деловодителя се изпълняват от съд.секретар.Даже писма, които са от системата и които следва да се изготвят от деловодителя, са вменени в задължение на секретаря. УАПС , справката се извършва от деловодителя, а удостоверевието се изготвя от секретаря. Защо ? Защото много време ще му отнеме да го принтира от системата !
38
нерегистриран
|
нерегистриран
22 юли 2019, 11:19
5
-8
До коментар [#37 #undefined] от "Да бе да":


Не знам откъде са Ви впечатленията, но за първи път в историята чувам за прехвърлена работа от секретар на деловодител! Просто няма логика в това, което пишете. Поне си подкрепете твърденията с факти, защото не знам дали секретарите клюкарстват, но Вашия коментар все едно е изваден из някоя седянка пред блока.
Фактът, че едно открито съдебно заседание не може да бъде проведено без участието на секретар, достатъчно говори за статута на секретаря и важността му!
37
Да бе да
|
нерегистриран
21 юли 2019, 12:24
13
-9
Стига сте защитавали секретарите . Те са най - мърморещата , най - некадърната и най - клюкарещата част от специализиранара администрация . Понятията уплътняване на работното време и организация на работа са им неизвестни .
По цял ден обикалят между кабинетите си , за да клюкарят , говорят срещу ръководството и гледат ТВ
В резултат от мърморенето им и фрапиращи забави и пропуски в работата им част от работата им вече се прехвърля на деловодителите ...
Иначе съм съгласен , че заплатите им са ниски , макар и една голяма част от тях да са с голям стаж и съответно вземат високо допълнително възнаграждение . Но ако се вдигат заплатите , първо трябва да се уволнят сегашните секретари . Много малка част от тях ще покрият критериите , за да бъдат взети отново на работа
36
Нерегистриран
|
нерегистриран
21 юли 2019, 10:35
16
-10
До 33 Какви глупости и небивалици говорите, че протоколите се изготвят 20 дни. Ама пълни глупости. Още на другия ден от заседанието протокола се предава за подпис от съдията, най-късно в 3 дневен срок. А някои адвокати искат незаверени преписи още от съдебната зала. Това може да напише човек, който е на светлинни години от работата на съдебния секретар. Изпълнителните листи и доклада се изготвят веднага - в деня на постъпването. Не мога да се съглася, че има в България съд, който да работи така, без да спазва елементарни правила.Няма такива адвокати, които да чакат 20 дни , за да се запознаят със записаното в протокола, защото са обвързани със срок за искане на поправка на протокола.
35
RAEN
|
нерегистриран
21 юли 2019, 07:05
4
-8
До 34 Много е лесно да се каже проверки и уволнение. Това е един от натоварени те съдилища в страната, проверки и уволнение и няма кой да заседава. Може би това е един вид "протест" сроковете да се свърши работата е според заплатата. С основна заплата от 750 лева толкова работа.
34
Еми крайно време е Ангелов да вземе мерки
|
нерегистриран
20 юли 2019, 22:49
11
0
Еми крайно време е Ангелов да вземе мерки . Ако вечно негодувашите служители вложат тшсъщата ебергошуя в работата си и оползотворят времето , което хабят да мърморят , в работа , положението щеше да е друго . Лично СЗ не намирам обективна причина секретарите да не си вършат работата
Проверки и уволнения
33
Da
|
нерегистриран
20 юли 2019, 21:51
16
-3
Секретарите в СРС , ГО , по цял ден пушат цигари , ядат кексчета , гледат ТВ на компютъра и слушат музика , и се оплакват от ръководството . Протоколите ги пишат по 2 седмици / и минават с оправданието , че се четат в момента / , да не говорим за изпълнителни листове и друг доклад . Иначе плачат , че са натоварени ..... Срежете им нета , проверявайте ги внезапно и ги накарайте да пишат ежедневен отчет за свършената работа , и ще видите резултати ... няма да оправдаят и 1/3 от заплатата си
32
25 до системата
|
нерегистриран
15 юли 2019, 20:51
3
-4
До коментар [#26 #undefined] от "От системата - до 25":Аз точно съм написала длъжностите,които вадят очите така,че не ми изброявайте ненужните длъжности от общата администрация.Заставам зад написаното и няма да се съглася с каквито и да е увъртания и предложения за "МНОООГО" натоварените други и нищо не работещите "ЛОШИ"!
31
Нерегистриран
|
нерегистриран
15 юли 2019, 08:56
19
-2
Точно така
Който иска да работи да получава само заплата. Ако не да излиза в пенсия. И без това не плащат никакви осигуровки, а само ДОД. Какво е това "законът го позволява ", а младите стоят без работа и напускат страната. Като им се работи, да работят в производството и тогава ще ги питам изгарят ли от желание за работа.
30
от системата
|
нерегистриран
12 юли 2019, 17:20
19
-2
Мисля, че темата се разводни и ни се изплъзна основнотоь а именно:
Никой не би бил против навършилите пенсионна възраст да останат на работа, но без да получават пенсия. Както е и с изплащането на 10 заплати б когато прекратят трудовите си правоотношения.
За техния дългогодишен опит, получават и много по-висок процент върху ОЗ.
Така няма да действат демотивиращо на останалите, а и няма да ощетяват бюджета на Държавата - ЗАЩОТО: те не са и не заплащат от джоба си вноските за пенсия, продължава Държавата да ги плаща и от това те получават ежегодно повишение на пенсията.
НЕКА ИДАТ В ДРУГ СЕКТОР ДА РАБОТЯТ И ДА ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА.
То така е било преди години - или пенсия или продължаваш да работиш наравно с всички останали.
29
**
|
нерегистриран
12 юли 2019, 16:52
13
-2
До коментар [#22 #undefined] от "... ":

№ 23 морално ли е да делите пенсионерите на съдии и служители. Или съдията пенсионер купува по-скъпо мляко и хляб? Стомасите на всички хора са еднакви и се хранят еднакво. Пред оня горе всички сме равни - няма съдии, няма служители. За пояснение - далеч съм от пенсия.
28
Нерегистриран
|
нерегистриран
12 юли 2019, 12:52
10
-7
До 27 Явно не сте съдебна секретарка. За какви звукозаписи говорите ? Нали пред съдията има монитор и той следи записа на протокола ! И ако някоя от страните поиска да й се зачете какво е записано в протокола, какво ще сложите слушалките в залата и ще четете. Пълни глупости, нямате представа от работата на съдебния секретар.
27
Секретар
|
нерегистриран
11 юли 2019, 23:13
16
-4
Стига рев ХОРА - СЕКРЕТАРКИ. Ставате СМЕШНИЦИ: От много натоварване и много работа по "зали" или по точно в кабинети и стаи сте, толкова много натоварени, че сте в нета и това е доказателство от часовете на писане и коментиране. Звукозаписи има в залите и после слушалките на ушите и се пише като папагали. А някой знае ли как се работеше в годините назад и с много по-вече дела. Искате ами ставайте архиварки, деловодителки и други подобни, работете 1-2 годинки на техните места и останете там, ама не ви стиска. Затова замълчете. Давайте идей и предложения смислени, зада видят, ако някой гледа и чете, че има умни и работещи, здраво мислещи служители, а не симулативни и ревящи.
26
От системата - до 25
|
нерегистриран
10 юли 2019, 22:11
20
-2
Не са само те, има още: гл специалист - счетоводител, касиер, домакин, адм.дейност, тези и всички са главни специалисти. Сис.админите т счетоводителите са по двама и т. н. Да не говорим че следват армия -2-3 шофьори, 1-2 чистачки, куриери .... Общата администрация е огромна тромава машина от хора нищоправещи през по-голямата част от работното време.
Аааааа забравихме БАШ МАЙСТОРА -
Най-натоварените Съдебни администратори.
25
геро
|
нерегистриран
10 юли 2019, 21:37
5
-12
Колко са служителите от общата администрация спрямо специализираната.Адм.секретар,главен счетоводител и системен,за които изискванията са задължително висше образование и квалификация.На 5 съдии ,5 секртарки,5 деловодителки,призовкар и архивар.Дайте да махнем общата и специализираната да върши работата на общата.Пак ще има рев до небесата и недоволства.Българската завист и простотия край нема!
24
123
|
нерегистриран
10 юли 2019, 12:09
20
-7
До коментар [#22 #undefined] от "... ": Никой не спори за натоварването на един секретар в съдебната зала, но колко часа седмично се стои в зала? Заседание от един час се равнява на около 10 страници текст при шрифт 14. А останалото време колко е уплътнено? Един деловодител в първоинстанционен съд от сутрин до вечер е зает с образуване на дела, призовки,удостоверения, правене на копие на стотици страници от досъдебните производства и т.н. Хайде са се уважаваме поне от специализираната администрация!? Срам е за едни 10 лева изобщо да се повдига темата. Всяка позиция си има и недостатъците. Виж при високите заплати на общата администрация е друг въпросът...
23
Нерегистриран
|
нерегистриран
10 юли 2019, 09:54
11
-3
До адвокат Атанасов Г-н Атанасов, явно не сте запознати със заплащането в системата. Преди 2015 г. години наред заплатите в съд.система не бяха индексирани. М.октомври 2015 г. като освободиха всички служители / е не всички , защото все още има работещи/ навършили пенсионна възраст и от м.ноември 2015 г. Увеличиха заплатите с 12 %. Има служители, които са работили след пенсионна възраст повече от 7-8 години и са получили пенсия, колкото един съдия ! Редно ли е според вас това ? В живота има морални норми, които следва да се спазват !
22
...
|
нерегистриран
10 юли 2019, 06:26
10
-2
Разделение в работата винаги е имало и винаги ще има, но не съм видяла до сега архивар или деловодител да е станал секретар. Преди 10 години имаше малка разлика в заплатата, но и това не можеше да мотивира архивар или деловодител да стане секретари. Затова има секретари, които работят след пенсия. А относно коментара в градски съд колко грозни, мърляви и некомпетентни има, какво да кажа това ни е материала, всичко Добро и Качествено е извън граница, там се цени труда. Заплатата е била свързана с Бюджета, който се давал, но ако не знаеш, как да си поискаш пари, няма как да ти дадат, защото пари ИМА.
21
нерегистриран
|
нерегистриран
10 юли 2019, 03:58
13
0
Относно пенсионирането на служители в системата. Какво се чудите? Системата го позволява. Кой се отказва доброволно? Ти който си задал темата ще се лишиш ли отзаплата и пенсия едновремено да получаваш? Няма значение да си служител секретар, деловодител, архивир, касиер, човешки ресурси и други там подобни. Другото е по-лошо, че постоянно се дели работата кой е по натоварен. Няма да влизам в подробности само ще попитам отново защо не работиш и друга длъжност зада сравниш и тогава да правиш изказвания. Що се отнася до класификатор промяна отдавна трябва да има. Заплащане по Добро. Условия на труд по нормални и т. н.
20
адвокат Атанасов
|
нерегистриран
09 юли 2019, 22:58
22
-3
До коментар [#1 #undefined] от "Нерегистриран":Уважаема млада госпожо,пенсионирайки се служител,работното място остава свободно,или простичко казано-на освободеното от него място се назначава друг служител /евентуално след конкурс/.Тъй че,нелогично е твърдението ви,че за да се вдигнат заплатите на съдебните служители,трябва да не се допускат пенсиониран такива на работа в системата.Или още по просто казано-вашата и на колегите ви заплата не зависи от освобождаването на пенсионерите,а от БЮДЖЕТА и само от него.Друг е въпросът,че един пенсионер не би трябвало да работи в системата,повече от година след пенсионирането си поради една причина - ако тази служителка изглежда добре,държи се добре,работи добре,грижи се за външния си вид /не ходи с джапанки и раздърпани и мръсни дрешки на работа,именно защото е на работа,а не на раздумка в градинката пред блока,тя струва много повече от 10 като гореописаните.Та да се върна на причината - единствено външният вид е този ,които позволява не повече от година работа след пенсионна възраст на жена,държаща на себе си.Виждам в съдилищата в София доста служители,които изглеждат триста пъти по добре от многото млади,невъзпитани и многознаещи ,новоназначени в системата.Учете се от тях-научете се как да се държите,как да се обличате ,а и защо не-как да работите.Не исках да го пиша,но ръцете ме засърбяха-вижте в градски съд колко грозни,мърляви и некомпетентни млади хора има.И мисля,че след видяното просто ще замълчите.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно