Увеличение на трудовите възнаграждения в съдебната система с още 4-5% до края на 2019г.
Създадена от Марко на 13 май 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
167
Аз
|
нерегистриран
10 ноември 2019, 21:53
16
-4
До 166. Ясно е, че не си от системата. Ела ти да работиш, за тази висока заплата, както си написал. Провер в сайтовете на съдилища в София да видиш колко свободни бройки са посочили. Ако заплатите са високи, няма да има текучество. В малките съдилища работят пенсионерите, за щата младото не иска да работи за тази хубава заплата.
166
Нахално е!
|
нерегистриран
10 ноември 2019, 21:42
6
-23
Едни от най-високите заплати са в съдебната система. Постоянно ги увеличават всяка година. Какво ревете само? Ако не ви устройват парите напускайте. Кой ви държи насила? Да не сте само вие в държавата!
165
До 162
|
нерегистриран
10 ноември 2019, 21:01
13
-2
Най-напред да свършат това, което ни е обещано - увеличаване сумата за ранг и 5-те процента, от които тихомълком бяхме лишени, а след това нека да помечтаем!
164
Аз
|
нерегистриран
10 ноември 2019, 14:17
13
-1
До 163 Ние сме от голям провинциален съд, но подкрепяме когелите от всички съдилища каквото и да решат да правят.
163
До коментар 161
|
нерегистриран
10 ноември 2019, 10:07
10
0
Подкрепям те 161 , колегите ми също . Колеги давайте предложения какво точно ще правим , място дата час .
162
За ранговете и вредата от тях.
|
нерегистриран
09 ноември 2019, 08:11
20
-10
Може да ви прозвучи еретично, но ще го споделя. Ранговете са архаизъм, те са средство с което ви правят зависими и покорни. Ранговете трябва да са еднакви за всички без оглед на стажа. И трябва да са в основната заплата. Тогава няма да треперите ежегодно при приемане на бюджета. Хайде сега-почвайте да цъкате минуси:)))
161
нерегистриран
|
нерегистриран
08 ноември 2019, 19:52
26
-4
Наистина сме смешни, помислете колко лева купони получаваме? кажете в коя сфер се получават 40лв. купони за храна, в частните фирми са от 100лв.нагоре. А основните заплати, на борсата безработните получават повече от нас, а откога ни обещават, че ще се вдигнат ранговете и ще се свие ножицата между заплатите на общата и специализирана администрация и ние чакаме, чакаме да се смилят и дано ни подхвърлят по 100лв. в края на годината и да ни замажат очите. Повече не може да се чака, да се направи среща по места синдикати и служители и ако те не ни организират, ние сами да се организираме, вода ли ще пием, цигари ли ще пушим под прозорците на ВСС, но повече подигравки не трябва да търпим.
160
нерегистриран
|
нерегистриран
08 ноември 2019, 19:42
21
0
Ами като имаме синдикати, които си правят купони с нашите пари, така ще бъде! Само ни обещават, само ни заблуждават, докога, колеги? Станахме за смях с нашите основни заплати, всички сфери вече ни надминаха. Докога ще плащаме членски внос, който даже увеличиха и няма да получаваме нищо в замяна. Нали уж ще се борят и ще ни защитават. Учителите знаят защо плащат членски внос. Техният синдикат защитава интересите им и се бори със зъби и нокти да постигнат целите си. Помислете докога ще позволяваме да ни лъжат и да се подиграват с нас и синдикати и ВСС и Министерство! За всички др. има за нас няма, а само работа и качество искат.
159
Сиса
|
нерегистриран
08 ноември 2019, 15:50
21
-1
Това за 10те % е вярно, но къде отиде планираното увеличение на непипаните с години рангове? Нали всички искат добър екип? Пак ли резачката е за едни....
158
съдия
|
нерегистриран
08 ноември 2019, 10:40
14
-5
До коментар [#157 #undefined] от "... ": Увеличението с 10% за 2020г. е за всички, работещи в съдебната система, включително и съдебните служители. Не знам каква е вашата информация, но вие също ще получите увеличение.
157
...
|
нерегистриран
07 ноември 2019, 20:44
27
-2
Колеги съдебни служители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и другите съдилища, нищо ли незаслужаваме. Ние ли сме най-некадърните в тази държава, че не ни се полага увеличение на възнаграждението от 10% и актуализация на ранговете. Ние като съдебни служители не сме ли част от съдебната система, за да получим обещаното ни увеличение. Ако не сме от тази система питам аз, къде сме! Ние не сме от държавната администрация, за да имаме 10%-то увеличение, аз отново питам къде сме ние. Питам колегите си от всички съдилища, къде сме НИЕ! Отговор на въпроса нямам, но знам едно, че без нас магистратите не могат да работят, няма кой да им носи доклада, няма кой да влиза в зала. Ние съдебните служители, ако нямаме подкрепа от магистратите и ръководството по съдилища, явно нищо не можем да постигнем, защото НИЕ СМЕ НИКОЙ И НЯМА КОЙ ДА ЗАЩИТИ НАШИТЕ ПРАВА.
156
Всичко е ясно
|
нерегистриран
07 ноември 2019, 17:30
18
-3
Колкото и да пускате линкове, те касаят бюджета за следващата година. Дали има икономии през тази трябва да каже ВСС, а те май нямат никакво намерение да обсъждат темата.
153
...
|
нерегистриран
30 октомври 2019, 15:55
12
-9
Колеги прочетохте ли в сайта на ВСС от къде ще режат пари за да сме в местят в бюджета предложен от ФМ. Отново допря до ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ.
152
|
нерегистриран
30 октомври 2019, 07:01
9
-20
И на най-големия си враг не пожелавам да има досег със "съдебната система" ООД(а може би ОПГ) по какъв то и да е повод-вклч и като свидетел(и за сведение-тънка е границата между свидетел и подсъдим-твърде лесно се прелива от едното в другото състояние, и обратно).
По добре е да имаш отношения с Ндрангетата отколкото с бг съдебна система. Даже Ндрангетата спазва кодекс на честта*, какъвто липса в "СС" ООД*. Чудя се кога ще бъде направен паметник на разсипаните човешки съдби* от СС ООД. И колкото е по-голяма несметната държавна субсидия, толкова нещата стават по-зле. За навикванията ,крещенето , униженията в зали и деловодства(в съдилищата се крещи на гражданите повече, отколкото в кантората на ноторно ЧСИ) изобщо няма и нужда да се коментира.

-------------------

*СС-Съдебна система
151
До 149
|
нерегистриран
29 октомври 2019, 23:52
23
-3
Не системните а СЪДЕБННИТЕ администратори и административните секретари - вероятно това искате да кажете?!
По важното е ВСС да проумеят, че има изключително много НЕНУЖНИ щатове, много "работещи" пенсионери, съдебни администратори, всякакви видове специалисти, а работещите - малцинстео
150
Разбирач
|
нерегистриран
29 октомври 2019, 23:04
16
-10
Колеги вие наистина ли си вярвате в това което пишете? Закриване на административните съдилища и ВАС. Това ако не е жалко е трагично. И защо като адм. съдилища и ВАС имат два пъти повече дела от окръжни, апелативни и ВКС взети заедно. Или защото искате да направите батака като при вас - делата да нямат приключване по 5 години, да ги мотаете по кабинетите с месеци да не си пишете делата и да правите по 8 заседания по дело и да одобрявате споразумения. Недейте се бърка в това, и си пишете делата.
149
нерегистриран
|
нерегистриран
29 октомври 2019, 20:43
19
-1
Всяка година едно и също с БЮДЖЕТА. Вече близо 10-на години слушаме едно и също. Иска се, но МФ не дава. Само можем да си спомним хубавите години преди 20-30 години.Имаше 13 заплата и дори 14-та. ЗСВ се спазваше като се раздаваха бонуси. Имаше бази за отдих и почивка, като се правеха и изготвеха списъци ранно на пролет... Всичко е един мираж за жалост. ИКОНОМИИ е то е ясно премахване на НИП; Административните съдилища; касиерите; системните и административните секретари в 1-но; и още много други.
148
мнение
|
нерегистриран
29 октомври 2019, 07:24
37
-17
Крайно време е за масови съкращения на съдебната система, а не да бъде отрупвана системата с огромно финансиране, а спестеното да отиде за здравеопозване, например.

Примери:
-закриване на ВАП. Никой няма да забележи, ако ВАП бъде закрита, а инсталираните там-освободени от системата(и то без плащане на обезщетения, плебсът като го оуволнят не получава повече от една заплата-вж КТ), освен самите инсталирани.
-закриване на следствието. В Т.ч. и националното. Никой няма да забележи, ако бъде закрито, освен инсталираните там. Наказателното правосъдие ще продължи да си работи и без следствие. Като освобождаването следва да ъде без изплащане на обезщетение-както е в частния сектор-там като има уволенние ти дават до една заплата. Не 20.
-премахване на института на помощниците. Блага работа за деца на магистрати, до инсталирането им в системата. Могат да работят като адвокати няколко години.
-редуциране на административните съдилища.
-редуциране броят на прокурорите. Прекалено много са.
-цялостно закриване на военното правосъдие. Или алтернативно-да остане един военен съд-например в Сливен. Закриване на военноапелативния съд.
Закриване на специализираното правосъдие. Има си СГС-за какво са специализираните? Закриване на АпСпНс
-Апелативните съдилища да са -един в София. Хайде оставете и още един апелативен съд-в северна България-и толкова.
-Намаляване бройката на върховните съдии. В Бразилия- тяхния върховен съд е от...11 съдии. Върши същата, и много повече работа от нашия ВКС с разликата,че Бразилия е многократно по-голяма по население.
-ВАС-да бъде закрит, а във ВС да се направи малко административмно отделение. В САЩ да не би да има върховен администратимен съд? не вми излизайте с мантрата с другата правна система-в САЩ се водят огромен брой дела, които ние бихме нарекли администратини в "редовите" съдилища.


Твърде малка ни е държавата, прекалено раздута е съдебната система.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно