Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
271
!!!
|
нерегистриран
20 декември 2018, 13:18
6
0
Bezobrazie,ot VKS moje da se ochakva vsichko-konkretno ot neprofesionalniq sadiq Nikova!
270
ха,ха
|
нерегистриран
12 декември 2018, 23:20
5
0
Никова е зле с тълкуването на закона,но пък с корупцията е на ти.
269
Анонимен
|
нерегистриран
06 декември 2018, 21:02
11
0
Съдия Никова е абсолютна некадърница. Некадърните КАТО НИКОВА вън от ВКС.Само тогава може да започне промяната на справедлив съдебен процес.
268
|
нерегистриран
02 декември 2018, 22:07
2
0
Протестите не са решение за подобни проблеми... Обикновено, именно тогава, се намират хора, които яхват вълната и после е ясно какво се случва. Казусът Иванчева, Миванчева, е поредното доказателство за това.

Некадърници винаги ще има, идеята е да се регулира процентното съотношение между кадърни и некадърни. А за другото има кой да ги съди...
267
протест
|
нерегистриран
29 ноември 2018, 06:41
7
-3
Само протестите помагат за отстраняването на некадърните ,като съдия Никова.Скоро ще започне прочистването и на Никовото правораздаване .Нужно е качествено правораздаване от ВКС.
266
Гилотината
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 22:41
8
0
Случаят с НИКОВОТО КРИВОРАЗСАВАНЕ е типично доказателство от съдебно-адвокатската сфера за думите на Бойко Атанасов: "Корупцията и организраната престъпност са едно" https://bit.ly/2R0eZct Както и поредното скоростното БКП+АБВ+ГЕРБ партийно-политическо издигане на патрона на Никова - Красимир Влахов - за конституционен съдия! Заедно с разслояването и разрояването на съдебната система в отделни паралелни административни, специализирани, .... и партийно-политизирани съдебно-прокурирски звена, дублиращи функциите на конституционната еднинна съдебна система! А и ежедневните атаки към наложения от ЕС за Председател на ВКС Лозан Панов! Така се следва БКП-линията на Тато и Людмила при превръщането на Съдебмата палата в Исторически музей за изпращане на правото и справедливистта в историята и развихряне на партийно-политическото и мафиотско-корупционното поръчково КривоРаздаване от съдийско-адвокатски и нотариално-съдебноизпълнителски партийно-мафиотски котерии, с който, разбира се, Никова и Влахов "нямат нищо общо", aма нищо общо, нали?! :-)
265
докога
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 12:25
14
-1
Докога гражданите ще търпят безумията на некадърните като въпросната Никова от ВКС.За такива като нея никакви коледни бонуси, нужни са наказания и отстраняване от длъжност !?
264
вещ
|
нерегистриран
11 ноември 2018, 02:07
10
0
Повече от ясно е ,че действията на въпросната съдия от ВКС са недопустими.Ако сте запознат с делото по същество ,ясно личи почерка на услугата /естествено срещу сромно заплащане/ ,а не СПН от задължителното решение на ВКС,което,заради услугата е прието,за недопустимо ,въпреки,че същото решение е потвърдено отново със СПН от друг състав на ВКС.Така постановено това решение е позор за работата на съдия от ВКС .Къде остава контрола и наказанието за некачестввенно правораздаване ???
263
Допустимо ли е или не - туй е въпросът
|
нерегистриран
02 ноември 2018, 17:49
9
0
И аз се надявам въпросът, поставен в заглавието на темата, скоро да получи ясен и конкретен отговор. Защото такива теми имат потенциал да ни надживеят.
262
???????
|
нерегистриран
23 октомври 2018, 19:16
2
0
????????????????
261
Государь
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 20:09
21
0
Така ще е докато в България ще е напълно обществено-овчодушно оправдано неординарното кадрово издигане и назначаване на висши чиновнически (съдебни и прокурорски) места чрез командироване и заповеди без конкурс, а по партийно-мафиотска поръчка, и последваща законова защита с безотговорност, ненаказуемост и несменяемост за неординарното (корупционно) заобикаляне и нарушаване на законите и правото! Какъвто е случая с въпросната Никова, която освен това и е със съмнителен юридически капацитет! Но точно това я прави изключително зависима, послушна и изпълнителна за външни влияния и изкушения! Вообще, судия нашего времени из город-герой Плевня!
260
!
|
нерегистриран
14 октомври 2018, 00:35
2
-12
Ей, много сте емоционални. Правото обаче емоции не знае и наказва всеки, който се самозабрави. Лошо е обаче ако те взели връх у вас, затова може да се обърнете към Съдебен спор. Никова има пред кого да отговаря за постановените, с нейно участие порочни актове, но за добро или лошо обсъждания казус не е сред тях.
На всекито, спрямо заслугите.
259
Правото:
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 19:36
3
-10
Съгласно посоченото в темата, коментираното решение не предствалява ново обстоятелство по смисъла на въпросния текст. Новото доказателство /обстоятелство/ следва да не е било известно на молителят и неприлагането му по делото да е по причина, за която той не отговаря. В случая молителят е могъл да поиска спиране на въззивното производство до постановяване на представеното от него пред ВКС решение, в производство по което също е бил страна. Именно затова, коментираното решение е правилно като краен резултат.
Няма нищо демонично, дори и да е поискана услуга от приятел, щом решението съответства на и чрез него точно и правилно е приложен закона.

Както посочих, съвсем отделен е въпросът за качеството на мотивите на акта и в тази връзка обсъждането и формирането на изводи относно това дали решението е от съществено заначение за спора. Което е безпредметно, след като бъде установено, че непопълването на делото с доказателства е по вина на молителя.
258
e……
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 23:45
9
-2
Коментираното решение материализира ново обстоятелство по чл.303 ал.1.т.1ГПК,това е истината от гледна точка на правото и закона.Приетото от Никова е просто поискана услуга от приятел.
257
|
нерегистриран
05 октомври 2018, 00:22
2
-3
След като виждате престъпление по казуса, обърнете се към прокуратурата.

Аз обаче като страничен наблюдател не виждам такова по казуса. Напротив, виждам опит на молителя, чрез производството по отмяна на влезли в сила съдебни актове, да поправи пропуските си, това от една страна. От друга страна, безспорно е налице некадърно мотивиране на съдебния акт по молбата за отмяна, което обаче доколкото не влияе на крайния резултат, дори не би могло да бъде квалифицирано като некоректно поведение от страна на съдебния състав. С думи прости - това че в мотивите е коментиран друг съдебен акт на ВКС не ангажира никого нито страните, нито съда - то е просто едно правно мнение.

Необходимо е, когато отправяте критика към съдебните актове да се стараете тя да бъде обективна - иначе по нищо не се отличавате от субектите, за които зариването на главата в пясъка при критика по повод дейността на органите на съдебната власт /постановените от тях актове/ е единственото разумно поведение.

256
....
|
нерегистриран
03 октомври 2018, 15:10
7
-1
Не става въпрос за поfp2d57ведение на магистрат ,а за престъпление по служба на съдия Никова, която се опитва да тълкува решение постановено от друг състав на ВКС,със СПН.Действията и са противозаконни, не само на правото ,но и на приетите и гласувани от Народното събрание закони.Не може висш магистрат да правораздава еднолично на основание неписани закони,от което следва ,че в България може всичко.
255
до 254
|
нерегистриран
30 септември 2018, 22:48
3
-2
Вас може да ви интересува поведението на Никова при постановяване на въпросното решение, но други имат далеч по-възвишени цели. Например, да оплюят всичко и всеки, който не се вписва при изпълнението на поставената им задача, в т.ч. да изградят ореол около личността на немския възпитаник Л.Панов! Как беше, ааа да - "Не на страха", ХАХАХА

Така че не бъдете наивна при преследването на вашите интереси!
254
не на агресиятаtz
|
нерегистриран
27 септември 2018, 14:14
4
-14
Моля не намесвайте съдия Влахов,който е с доказани качества на профисионалист.Проблема е в незаконосъобразните действия на съдя Никова ,за това ,че закона не и позволява да тълкува решение със СПН и то на ВКС по молба за отмяна.
253
Лустрация с конфискация и доживотна трудова каторга
|
нерегистриран
27 септември 2018, 00:29
23
-1
Сега ми става ясно защо Красьо Черничкия от Плевен кадруваше безнаказано цялата съдебна ситема! Ами тогавашният шеф на ВКС Груев (БКП+АБВ) от Плевен издигна по втория партиен начин младия дихател Красьо Чипониосия Влахов от Плевен, който пък от своя страна се обкръжи чрез издинане по втория начин с верна мафиотска съдебно-адвокатско-нотариална КОТЕРИЯ от такива като Никова от Плевен, кумицата му БиБа (Балинова), адвокати и адвокатски кантори, фамилни нотариуси, ...... Освен това мамата Цура - БКП-баджак и тя от Плевен и според Григор Лилов първа братовчедка на комунистическия арм.ген Добрев - зам.командващ войските на Варшавския Договор и български предстваител в Обединения Генерален щаб на Варшавския договор в Москва!!! Пък и съветският шпионин ген. Заимов също е от Плевен! Ясно ли ви е защо тия от Плевен по рождение са БКП-абонирани за шефски и висши номенклатурни места, а?! Плевен - града на българо-съветската и българо-руска дружба! А БОКо мрази германския човек в Съда Лозан Панов и заедно с русофилските патриотари субСидер и караКачан от ДС-МВРо издигат опонента на Панов във ВКС плевенския Влахов за конституционен съдия!!! А пък и Цаци - и той изцвъкан от под тепето на Альоша, нали?! А американските, европейските и НАТОвските чиновници в Б-ия дремат и въртат дребни лични далаверки с еврофондове и НАТО-пари за отбрана с БОКовата ШАЙКА и ОсранатаПатриотарска СГАН! Ще трябва да го светнеме чичо Доналд, че кенефната смръдня от България не идва от българите, а от остатъчните комунистически ексременти, изплували на висшите началнически места в червените чукала, вкл. тия на Съдебната, Изпълнителната, Законодателната и Мафиотско-криминалната власти!!! Че да вземе да запука с шамарите и да изхвърли всичките червени цукала с екскрементите в тях за скрап за преработка в трудови-каторги - за частично обезщетяване и възстановяване чрез физически труд доживот на българския народ и България!
252
караДомуз
|
нерегистриран
24 септември 2018, 14:12
34
-2
Да не се очудвате ако при ЦИГАНЬОР-АНАРХО-КОМУНИЗМЪТ с БКП-милиционерския "демократичен" централизъм (олицетворяван преди от плевенския "проф." Груев от БКП-идейното течение АБВ на Петков-Първанов, а днес от БКП-партийно-милиционерската и ДС-патриотарстващата ШАЙКА - по Антон Тодоров), след партийно-номенклатурното издигане за конституционен съдия на "срамежливия" плевенски двуличен професионален блюдолизец-кариерист Влахов (БОС на съдебно-адвонатско-нотариалната партийно-съсловно-роднинско-гилдийно-кастова КОТЕРИЯ за поръчково НИКОВО КРИВОРАЗДАВАНЕ), също плевенската "професионалистка" Никова бъде издигната с висшочайша заповед без конкурс я за шеф на отделение, а защо не и направо за шеф на колегия и зам.председателка на ВКС!!! Също както Влаховите направиха с кумицата му Биляна Балинова - БиБа в СГС, която за около година се провали с трясъци и сама избяга и напусна съдебната система за да се спаси от наказания, кариерно понижаване и съдебно преследване! Няма да е за очудване сега Балинова да се появи като лична "съветничка" на новокомпонирания конституционен съдия с двойно по-голяма от съдийската заплата и без каквито и да са задължения и отговорности!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно