Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
351
???
|
нерегистриран
06 декември 2019, 15:24
3
-1
Докога този случай ще потъва в мълчание от ВКП.
350
в ход
|
нерегистриран
26 ноември 2019, 18:31
5
-1
В ход е новия главен прокурор.Време е за наказания и отстраняване на съдия Никова от редиците на ВКС!
349
Лазо
|
нерегистриран
14 ноември 2019, 18:52
7
0
Ама пък какъв любовен поглед, а: https : // bit.ly/32LdeVU ?! Направо да ти се разтопи сърцето от умиление!
348
SIMO Report
|
нерегистриран
14 ноември 2019, 18:26
11
0
ЦИТАТ:
https : // www. facebook.com / grigor.lilov/posts/2481059668676624
Grigor Lilov | 05-Nov-2019 01:05
ВЪПРОС:
РЪКОВОДИ ЛИ КРЕМЪЛ БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА,
БЪЛГАРСКИЯ ДАНС, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ ИЛИ ДА?
Скандалът с разследвания за шпионаж председател на движение „Русофили” Николай Малинов, който днес получи ордена „Дружба” в Кремъл от ръцете на руския президент поставя един сакрален въпрос - ръководи ли Кремъл българската Темида или да?
Безспорно я ръководи и не съдя за това само от личен опит. Този скандал е ярко доказателство за взаимоотношенията шеф в Москва – подчинени в България.
От 10 септември Малинов е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., но това не отменя забраната за напускане на страната. Никакъв съд, камо ли пък съдията Андон Миталов би могъл да го пусне в чужбина без специално заседание с участието на Прокуратурата.
Искането на адвокатите на Малинов е от 21 октомври! Имало е достатъчно време прокуратурата да се запознае с него.
На 28 октомври съдия Андон Миталов е постановил със своя определение Николай Малинов да може да напусне България до 5 ноември.
Никаква Прокуратура не би могла да узнае този факт едва сега, когато всички руски медии (преднамерено) го огласиха и показаха снимки и видеозаписи от тържествения момент на награждаването и здравото ръковостискане между сочен за шпионин и бивш руски шпионин-настоящ президент.
Решението на съда е незаконно, понеже той няма такива права според чл. 68 от Наказателния кодекс, твърди главният прокурор Цацаров.
---------------------------
Честно казано, малко множко ми дойде тази демагогия.
---------------------------
Защото за да може Малинов безпрепятствено да напусне, трябва да бъдат уведомени няколко държавни структури у нас: самата прокуратура, която сега вие в самозащита, ДАНС, МВР и неговата гранична полиция. Иначе Малинов щеше да бъде спрян още на Терминала на софийското летище.
Те. държавата е била наясно с факта на предстоящото заминаване на Малинов за Москва. И го е допуснала, защото иначе този скандал нямаше да се разгаря днес, а още в онези дни между 21 октомври и 1 ноември, когато можеше да се вземат необходимите мерки това да не се случи.
---------------------------
Изводът може да е само един: руският президент Путин скрито ръководи българската Темида, ръководи българското МВР и неговата Гранична полиция, ръководи ДАНС, ръководи ... всъщност ръководи България.
---------------------------
Ръководи я и не само заради АЕЦ "Белене" и Турски поток (аз го наричам Българо-сръбски).
Ръководи я, защото миналия и по-миналия месец въпреки оръжейното ембарго на ЕС и НАТО над България с разрешение на премиера Борисов и правителството минаха полети на тежки товарни руски самолети, натоварени вкл. с ракетни комплекси.
И както посочих, скандалът с обявения за „персона нон грата” руски дипломат заради шпионаж всъщност бе игра на руско-българските служби за омилостивяване на Запада и във връзка и с този случай. За целта Русия пожертва един свой не толкова ценен кадър и явно неуспял в разузнаването.
Всъщност България винаги е била ръководена отвън – през всичките 140 години от 140-годишната й нова история. И народът или е ръкопляскал на тази външна намеса, или се е снишавал, според знаменития лаф на Живков.
* * * * *
Скандалът беше направен публичен умишлено и преднамерено като демонстрация от Владимир Путин, за да се унизи другата ни метрополия със затихващи у нас функции – Вашингтон! Да се унизи, защото там илюзорно до глупост разчитаха на гостуването на висшите прокурори и шефовете на спецслужбите ни като начало на операция „чисти ръце”.
В поста си по този повод аз обявих пълния си скептицизъм относно каквито и да е и които и да е лица от елита ни за такава идея. Времето показа, че някакви реални промени у нас се случват въпреки тях единствено когато България остане без пари. (преломите през 1989-1991, 1996-1997)
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
REPORT:
Юридическата котерия Лазо Груев, Красьо Влахов, Гери Никова, мамата Цура БКП-баджак - все от града на българо-руската (съветската) дружба Пле'ен - ще ги награждават ли с ордени и медали и кога?! Пък и мамата Цура е братовчедка на представителят на БНА и зам.командващ Обединения генерален щаб на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор (формално 10-о Главно управление на Генералния щаб на съветската армия) в Москва армейски генерал Добрев! Или ще си останат само с хиперзвуковото издигане в кариерата на уютни, топли и свръхдоходоносни (искат си и ново увеличение на заплатите до края на 2019, нали!) местенца без отговорности и напрежение, пък и с огромни възможности за допълнителни лични доходи под масата, а за Влахов - и с ранно пенсиониране в свръх-луксозния пенсионерски клуб "Конституционен съд"! Стягаха кумицата му БиБа (Биляна Балинова) за шефка на бюрото за разрешаване на СРС-етата, но нещо Калоянчо се издъни яко с докладите и БиБа, като негова дясна лапа, трябваше да се спасява извън съдебната система - в някоя от наш'те фирми! Някой да не се очуди, ако след година Гери Никова стане шефка на Гражданското отделение на ВКС, а съпругът й адв. Ников - главен кадровик по издигането с командироване на заслужилите пред него съдийки! Ей, за "наш'те ребята" КОМУНИЗМЪТ дойде - така както Тато им го обещаваше след точно 30 години - охолен, безотговорен, несменяем и доходоносен! Да му мислите вие - тия дето бъхтите за да финасирате комунистическата вакханалия в България и се надявате на справедливост по Закон! "Ке-е-е-ф, майка му стара и сладък живот!" - ще се изцепи каруцарът бай Ганьо Борисов, джиткайки с УБО-джипката по кърищата, гушнал неговата американска Харо!
347
......
|
нерегистриран
13 ноември 2019, 14:09
4
-1
Никова,не се вписвате в състава на ВКС с порочното си тълкуване на закона!Докога ще правораздавате потъпвайки ГПК???
346
Хахаха
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:48
5
-1
Ауу Геритооо! Как си ма, кукло ненагледна? Още ли живуркаш в офисът на ВКС?
345
питане
|
нерегистриран
15 октомври 2019, 10:43
6
0
След като министъра на спорта Кралев поиска оставката на Боби Михайлов /знаете защо/,защо да не бъде поискана и оставката на Никова ,която с работата си като върховен съдия уронва престижа на ВКС./Българския съд няма нужда от такива играчи с ГПК/
344
???
|
нерегистриран
02 октомври 2019, 11:48
6
-1
Какво е наказанието за Никова?
343
време е ..
|
нерегистриран
25 септември 2019, 11:31
7
0
На 19.09.2019г.Главния прокурор Цацаров каза:"Всеки извършил престъпление,трябва да понесе своето наказание".Време е Никова да понесе своето наказание,като съдия от ВКС постановила акта си на мотиви от решение на СРС ,които са отречени със СПН с решение на СГС и тълкувайки Решение също със СПН на ВКС протовно на ГПК.
342
хаджиКонстантинов
|
нерегистриран
12 септември 2019, 01:50
9
0
Вие се възмущавайте и се ядосвайте, но Никова вече е заместила патрона си Красьо Влахов в нормотворчеството с тълкувателните решения: https : // bit.ly/2lJ3kEr ! Всички знаят, че "перото" на Лазо Груев, което пишеше новия ГПК (2008), беше Красьо Влахов от Пле'ен - патрон на съдебно-адвокатско-нотариалната котерия "Влахово-Никово кривораздаване"! След като напълни новия ГПК с множество двусмислия и порочни процедури, Влаховия "супер-юрист" се захвана с забъркване на нови допълнителни нормотворчески каши с тълкувателни решения! След свалянето му от партийното му назначение със заповед за зам.шеф на ВКС, Влаховия на 40 и няколко годишна възраст бе ритуално партийно издигнат от ГЕРБ по препоръка на ДС-ГУце АБВ-триперо първан за луксозен ранно заслужил "пенсионер" с президенстски привилегии и облаги в Конституционния съд, поради това, че е доказал и може да забърква всякакви юридически каши, които могат да обслужат партийните шефове! А партийните "юристи" (особено тия приравнените за прависти от разни милиционерски ПУЦ-ове и селски ХоРеМаг-Унита за продажаба на дипломи), го имат за "изключителна юридическа компетентност"! И във ВКС по наследство остана Никова да нормотворства с тълкувателни решения! Абе въобще "върховенство на закона и правото", съчетани с "изключителен юридически професионализъм", от където и да го погледнеш?! Като нищо, вместо наказание и изхвърляне от юриспунденцията, ще кръстят една от съдебите зали в Съдебната палата на "Никово кривораздаване под Влахов патронаж"!
341
справедливост
|
нерегистриран
09 септември 2019, 08:59
4
-2
Какво каза ВКП за парашутистката Никова,която съзнателно с действията си на висш магистрат не се подчини на ГПК ?????
340
надежда
|
нерегистриран
20 август 2019, 09:37
4
0
Надявам се,че при Гешев гарван гарвану око ще вади ако се е потдала на изкушението магистрата и е прегазил ГПК.
339
до 338
|
нерегистриран
09 август 2019, 11:11
8
0
Ако написаното е от Гешев,едва ли ще има промяна в работата на ВКП,но едва ли е от него. Написано е от агентите на Никова,които си мислят,че са недосегаеми и че гарван гарвану око не вади !!!
338
Гешев
|
нерегистриран
08 август 2019, 12:21
1
-2
Никова е от наШТе. Глупци сте шом си въобразявате, че някой ще я проверява.
337
промяната
|
нерегистриран
07 август 2019, 22:42
7
0
Морал при корумпираните липсва,но корумпираните магистрати подлежат на разследване . Това трябва да залегне в работата на новия Главен орокурор ,иначе позор за разследващите прокурори от ВКП!!!
336
Ива
|
нерегистриран
23 юли 2019, 09:15
19
0
Върховния корупционен съд на република България е разработка на държавна сигурност! Няма нищо общо нито с правото, нито с морала!
335
Брей
|
нерегистриран
22 юли 2019, 06:38
13
-1
Може да им организират сбирки на анонимните корумпирани съдии
Но съдийска колегия на всс трябва да действа мнооооого спешно
334
Бав
|
нерегистриран
21 юли 2019, 21:20
16
0
Проблема с вкс е много голям
Прояден от корупция
То хубаво че е власт съдебна но когато е корумпирана бякой трябва да понесе отговорност
Има всс съдийска колегия има инспекторат има правителство
Не може само да мълчите всички
Не може да се развива тълкувателна дейност и върхивните съдии да се подписват под тр и после в определения за допускане да пишат без мотиви че въззивното решение не противоречи на тр
333
Оби
|
нерегистриран
21 юли 2019, 09:21
18
0
До да беше само никова
Всички които са докладчици по дела с висок материален интерес и едната или двете страни ги атакуват с парични оферти взимат парите и пишат глупости
Как ви звучи прясна мисъл ба съдуя от вкс
‘Касаторът не и успял да обоснове правния ди интерес за което въззивния съд следи служебно’
Какво може да се направи в този случай
Може да и гледаш имотните декларации как колекционира апартаменти в столицата
Искате ли да знаете името или това ще е набеждаване
332
Хахаха
|
нерегистриран
15 юли 2019, 23:46
2
0
До коментар [#331 #undefined] от "ДО РАЗБИРАЧИТЕ":
Попитай твоя адвокат! Никой не е длъжен да разшифрова коментарът ти, представляващ нищо повече от нескопосания опит за пресъздаване на Щифърът на Цезар.

Съдебният език е българският! Затова няма нищо чудно, че не си удовлетворен от съда и твоите брътвежи са останали неразбрани.

Това ли е потенциалът на нашата нация, тия ли индивиди ще установяват кой е подкупен и поръчков съдия? А, 327?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно