Новогодишен сюрприз от ВАдвС за кандидат адвокатите
Създадена от ... на 19 декември 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
41
до 40
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 18:04
1
0
Здравейте, в мнение от тази тема под номер 8(вероятно е ваше мнението) е изказано предложение как може да стане. Цитирана е и съдебна практика,от в времето на оспорването на наредба номер 1 на конкретен текст от наредбата.
Проблемът е,че увеличените такси-и от страна на ВАдвС, и от страна на адвокатските съвети са взети с решение на тези органи на адвокатурата(която по конституция е независима), а не чрез наредба, която ВАдм вече изясни,че е подзаконов акт подлежащ на оспорване пред съда,, защото законодателят е предоставил на ВАдвС законова делегация да издаде наредби. Ще се радвам да греша, и номер 8 да е прав,че подлежат на оспорване пред съд тези такси, по посочените от него съображения-че в случая САС и ВАДвс, "на основание § 1, т. 1 от Допълнителна разпоредба на АПК определя като "административен орган" , тоест ако това е така в хипотезата при определяне на встъпителните вноски, актовете им подлежат на оспорване пред съд.
Все пак,, аз лично с тези мотиви не бих тръгнал да ги оспорвам, към момента, все още нямам убеденост,че подлежат на оспорване пред съд. Но казвам-надявам се силно да греша, и номер 8 да е прав! Това може да се провери, ако все пак лице(юрист-неадвокат-точно заради правния интерес), убедено в тезата на номер 8 го оспори пред съда.
40
Подкрепям
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 17:37
2
0
Подкрепям мнението ви, но с писане по форумите ситуацията няма да се промени към по-добро. Поради липсата ми на правен интерес не мога да предприема нищо, но вие може да оспорите незаконните такси-вноски в АССГ, като нищожен адм. акт-противоречащ на законите и Конституцията-по специално на чл.60 ал.1 от Конституцията.
Ако искате все пак някакъв съвет-поставете въпроса-Темата в Лекс.бг там на ЛС мога да ви дам повече инфо.
39
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 16:59
1
0
Нова година бавно, но славно наближава пак.

Ще ни изненадат ли ВАдвС, и САС отново с нови незаконни, но необжалваеми пред никого такси за вписване като адвокат, под бурните аплодисменти на вече вписалите се при далеч по-ниски такси?
38
|
нерегистриран
23 август 2018, 21:32
1
0
Абсурд е Сдружение на предприя да си самоизготвя проект за нов съсловен закон. Алооооу-сдружението-че вие една Наредба номер 1 не можахте да изпишете валидно!

Законът зда адвокатурата далеч не касае само адвокатите, и това, което се готви -още по-рестриктивен закон, засилваш статуквното в адвокатурата, проектозакон нанасящ МОЩЕН УДАР СРЕЩУ ПРАВОСПОСОБНИ ЮРИСТИ ,невписани като адвокати(напримвер забрана да консултират, изготвят проекти на докувменти-тоест забрана да работиш това, което си учил, и имаш правоспособност и знанията) просто няма да стане. Поне докато сме в ЕС.
37
?
|
нерегистриран
10 юли 2018, 15:13
0
0
Къде в сайта на ВАдвС е публикуван протокола от ОС на делегатите?
Не за друго-искаме да видим дали се намери делегат да каже две думи , че е против подобно беззаконие.
То ,че делегатите са безгласни букви-слушатели на доклади(ала 13-ти конгрес на Партията)-ясно-в закона за адвокатурата си го пише(а в София-местата за делегатите бяха повече от кандидатите-толкова силен е интересът на вписаните адвокати към това ОС). но все пак имат право да си кажат мнението. Силно се съмняваме обаче ,че е имало възражение срещу увеличените встъпително вноски.
Най-малкото за да не се разсърдят началниците в адвокатурата, ако много питаш на това ОС.
36
*
|
нерегистриран
02 януари 2018, 17:40
0
0
Общността
Сдружение
аргументи
35
до 34
|
нерегистриран
02 януари 2018, 17:38
1
-1
Всъщност Съдът на общостта третира ВАдвС като Сдружение на преприятия-в определени хипотези(със сигурност си добре запознат с ноторното решение за Минималните адвокатки хонорари)-тоест си прав ,че са еснаф- в смисъл на монополно Сдсружение. Само,че за еснафите в 21 век има антиконкурентно , и антимонополно законодателство, и си мисля,ч еснафщината е останала в 19 век.
Да оставим на страна правните ерагументи, ако КЗК си беше на място досега да е подгонила Сдружението на предприятията-и заради минималните хонорари, и заради монополните и произволни встъпителни такси. Явно няма намерение да го прави.
Цинизмът е,че лица станали адвокати без изпит, без рестрикции, при заплащане на драстично по ниски такси, пр и свободата на предишния закон въвеждат новата такса-не ги касае тях, за другите е.
34
netrol
|
нерегистриран
02 януари 2018, 11:50
2
0
До коментар [#26 #undefined] от "До 22–адвокат":
Да, така е. Грубичко, но пък каквото повикало такова се обадило.
"Никой калфа да не мой да изплава, докато еснафът не реши, че му е време да изплава" - цитат от устава на абаджийския еснаф от ХVІІІ век.
Ама вече сме в ХХІ век и старите тарикатлъци не вървят вече.
33
Стрелка
|
нерегистриран
31 декември 2017, 19:17
5
0
Според мен изпит за адвокати не е необходим, да се затегне здраво изпита за правоспособност и преминалите го да се вписват, като се вдига така високо таксата ме съмнява хората да плащат ей така сериозни пари при положение че не са убедени че ще се справят
32
до 31
|
нерегистриран
28 декември 2017, 06:58
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31
j
|
нерегистриран
27 декември 2017, 21:30
3
-6
Щом сте бедни и нямате пари да станете адвокати, цанете се за йорист-консулти. Ще ви излезе нула лева и най-накрая ще мирясате. После, ако още искате да сте адвокати, си отделяйте от заплатите за таксите. Ето ви решение😁
30
До 28-ми
|
нерегистриран
27 декември 2017, 16:19
4
0
Мани ги тия 50 лв. към ВАдвС за адв.изпит нали все пак наемат зали плащат на квестори и проверяващи,но 10 лв. към САК са напълно незаконни-в повечето адв.колегии няма такава простотия, утре могат да станат от 10 на 100 лв. Проблема не е само в парите, а по скоро в отношението, те-ВАдвС се мислят за великите, а кандидатите за вписване все едно са некакви утрепки които трябва да идздържат адвокатския съвет с таксите си. Да не споменавам че в САК е пълно с назначени на заплата служители който нищо немогат да работят , има почивна станция, хотел и т.н. сещате се с какви пари се издържат и защо въвеждат незаконни такси-да хрантутят хората които са уредили и себе си-банкети обзавеждане и т.н.
29
*
|
нерегистриран
27 декември 2017, 09:14
0
0
отдолу да се чете "рецидив"
28
о
|
нерегистриран
27 декември 2017, 08:23
3
0
Въвеждането на незаконни такси си е рецедив в адвокатурата.
Да Напомним как САК въведе 10 лева незаконна таксаза "приемането и обработването на документите"(вж обявата за отминалата изпитна сесия http://www.sak-sas.bg/bg?start=60 ) на кандидатите, в добавка със силно спорната такса от 50 лева за явяването на изпит за младите юристи.
Как ще реагирате, ако съдилищата въведат 10 лева такса-за приемане и обработване на документи, в добавка с вече приетите такси. А администрацията? А фирми монополи -топлофикации, електро и тн. Е САК въведоха 10 лева такса. Никой вече вписан, без да плаща подобна такса не възрази. Така и сега-никой не възразява, ако е вече вписан към 1500 лв такса за ВАдвС .
27
Пепи
|
нерегистриран
21 декември 2017, 20:54
2
-5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26
До 22–адвокат
|
нерегистриран
21 декември 2017, 20:15
11
-5
Другарю некой си адвокат-първоначалните разходи въобще не са "5-6 бона" а много /в пъти/ по малко, проблема е че са незаконни и същите ги е нямало като се е вписвала скромната ти душица.
Относно това да сме видели как си изкараве хляба-дрюгарю като обикновен гражданин и то по достатъчно дела съм насмитал не малко твой колеги, не си мисли че с вашето висше-4 години по времето на Комунизма знаете повече от тия дето са учили 6 години-както е сега.
А бедната мишка си ти най вече интелектуално-такива като тебе се насират от неграмотност по съдилищата ама иначе големи спициалисти, нема страшно много скоро младите ще ви вземем работата и хляба и ще се принудите да търсите друга работа-точно и за това се създават тия незаконни такси-щото шубето от младите да не ви вземат работата е голямо, ама като не ставате по-добре се откажете и освободете път на младите които имат и повече качества от вас.
25
ВАЖНО ОТКРИТИЕ!
|
нерегистриран
21 декември 2017, 18:20
2
-5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24
netrol
|
нерегистриран
21 декември 2017, 15:40
9
-3
До коментар [#22 #undefined] от "advokat":
Троле, прочети си домашното. Добре е да се пишат агресивни закачки, но истински адвокат не нарича бъдещите си колеги адвокати, "боклуци" - дори на майтап.
Речникът, речникът, пиле шарено!
Пожелавам успех на всички които полагат усилия - в страната, където мнозина се гордеят, че не обичат да полагат усилия.
23
|
нерегистриран
21 декември 2017, 13:02
5
-1
Съвет-всеки , явил се на адвокатския изпит, и скъсан утре писмено да входира в деловодството на ВАдвС на улица Калоян искане да се запознае с писмената си работа, и бележките по писмената си работа. На основание,че това са лични данни. Колко неприятно-има текста на чл 633 оТ ГПК, и решението по цитираното преюдициално запитване е задължително.
Ако ви откажат достъп се обръщате към КЗЛД. Може би вече достъп до работите ви няма да бъде отказан.
Въпреки,че в наредба номер 2 не е предвиден ред за достъп до писмените работи.


И въпреки незаконния текст на чл 17 от наредбата-че работите се унищожават. Как така се унищожават-това са лични данни, до които кандидата има право на достъп, според Общностния съд. Едва след като осъществи това право-на достъп, или се откаже от това си свое право, и ако не подаде нарочни искания и възражения може да се унищожават.
22
advokat
|
нерегистриран
21 декември 2017, 12:55
6
-7
Боклуци, гадно ли ви е? Нека ви е гадно. Ако искате да мизерувате като адвокати, пригответе си 5-6 бона първоначални разходи и елате да ви видим колко и как ще аи изкарате за хляба?! То не е кат да пишеш тъпотии по интернет-форуми, бедни мишки такива!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно