Веганка в Австралия съди съседи – ползвали барбекюто си, а децата им били твърде шумни
Не мога да се наслаждавам на задния си двор, не мога да изляза там, оплакала се жената
Веганка в Австралия съди съседи – ползвали барбекюто си, а децата им били твърде шумни

Жена веган в Западна Австралия даде на съд съседите си, защото използвали барбекюто си,предаде Би Би Си. Жителката на град Пърт Кила Карден заявила, че дейностите на съседите й – миризмите от барбекюто и цигарения дим, както и шумните им деца, нарушават жилищните закони, предава БГНЕС.

Тя потърсила законови основания, за да предотврати създаването на "предполагаемите неудобства". В крайна сметка, трибуналът и най-високата съдебна инстанция в страната са отхвърлили исканията й като неоснователни и неподкрепени от доказателства.

Сред списъка й с искания е имало и изискване към съседите да намалят осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина. Веганката твърдяла още, че миризмите на цигари и барбекю са създали "неправомерно неудобство" в дома й в предградието на Перт – Гирауин.

"Те са сложили барбекюто там, така че мириша на риба - всичко, което мога да помириша, е риба", твърдяла жената . "Не мога да се наслаждавам на задния си двор, не мога да изляза там", оплакала се жената.

"Трибуналът не приема, че е родителите, като позволяват на децата си да играят в задния двор, създават неудобство. Това, което правят, е да живеят в задния си двор и дома си като семейство", смята трибуналът. От своя страна Карден е оспорила решението му пред Върховния съд на Западна Австралия, който също е отхвърлил иска й като неоснователен. Тя е заявила пред австралийските медии, че смята да предприеме по-нататъшни правни действия срещу съседите си.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
04 септември 2019, 12:18
0
0
Айде на Страсбург!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно