Осъдиха условно касиерка в КАТ, давала регистрационни номера по избор
Жената трябва да възстанови и неправомерно взетата от нея сума в размер на 7680 лева
Осъдиха условно касиерка в КАТ, давала регистрационни номера по избор

Служителка на "Пътна полиция" – Благоевград е осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си. Това съобщиха от Окръжния съд в областния център.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР – Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР – Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева.

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно